My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Όλα όσα θα δούμε στο Θερινό

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “Δημήτρης Ζωηρός” μας περιμένει και πάλι για σινε-νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες!

Για φέτος επιλέχτηκαν 31 ταινίες (οι 5 είναι παιδικές), μεταξύ των οποίων και κλασικά αριστουργήματα όπως ο “Μεγάλος Δικτάτορας” κι η “Καζαμπλάνκα”, που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα δροσερά βράδια στο Λόφο του Αη-Γιώργη!

Στο πρόγραμμα υπάρχουν και άλλες σπουδαίες ταινίες όπως (με τη σειρά που θα προβληθούν): “No”, “IDA”, “Υπόθεση Φριτς Μπάουερ” και “Οι 12 Ένορκοι”, ενώ η ελληνική παραγωγή αντιπροσωπεύεται από το συγκλονιστικό “Τελευταίο Σημείωμα” του Παντελή Βούλγαρη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών:

1. “Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία”, του Γούντι Άλεν (1969, ΗΠΑ) / 6-7 Ιουλίου

H δεύτερη ταινία του Γουντι Αλεν ως σκηνοθέτη, είναι ένα παλαβό, αστείο mockumentary.

2. “No”, του Πάμπλο Λαρέν (2013, Χιλή) / 10-11 Ιουλίου

Όταν το 1988 ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ προκηρύσσει δημοψήφισμα για την παραμονή του στην εξουσία, η αντιπολίτευση προσλαμβάνει έναν ανερχόμενο διαφημιστή για να εκπονήσει την προεκλογική της καμπάνια.

3. Επιχείρηση Μαμά (παιδική ταινία) /12-13 Ιουλίου

4. Καζαμπλάνκα, του Μάικλ Κέρτιζ (1943, ΗΠΑ) / 14 Ιουλίου

Στην Καζαμπλάνκα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, παντρεμένη τώρα με έναν άλλον, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του για να διαφύγει από τη χώρα.

5. “120 χτύποι το λεπτό”, του Ρομπέν Καμπιγιό (2017, Γαλλία) /17 Ιουλίου

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και με τη μάστιγα του AIDS να εξαπλώνεται, ο νεαρός Νατάν γίνεται μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Act Up. Εκεί, ανάμεσα στις συνεχείς ενέργειες διαμαρτυρίας κι ενημέρωσης, θα γνωρίσει τον μαχητικό και ασυμβίβαστο Σον.

6. “IDA”, του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία, 2013)/ 18 Ιουλίου

Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά λίγο προτού δώσει τους όρκους της τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

7. “Το τελευταίο σημείωμα”, του Παντελή Βούλγαρη (Ελλάδα, 2017) /19-20-21 Ιουλίου

Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

8. “Οι φύλακες του χρυσού αυγού” (παιδική ταινία) /24-25 Ιουλίου

9. “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ”, του Kάρελ Στέκλι (1965, Τσεχοσλοβακία) /26 Ιουλίου

Με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο παντελώς αφελής Γιόζεφ Σβέικ κατατάσσεται στον αυστρο-ουγγρικό στρατό, γνωρίζοντας μια σειρά από αναπάντεχες περιπέτειες.

10. “Επάγγελμα Παλαμάκιας”, του / 27-28 Ιουλίου

Ο Έντι συμμετέχει επί πληρωμή ως μέλος του κοινού σε τηλεοπτικά διαφημιστικά προγράμματα. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει δραματικά όταν ο παρουσιαστής ενός σόου ασχοληθεί μαζί του, πυροδοτώντας το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

11. “Γοριλομπελάδες” (παιδική ταινία) /31 Ιουλίου- 1 Αυγούστου

12.”Potiche”, του Φρανσουά Οζόν (2011, Γαλλία) / 2 Αυγούστου

Η αφελής σύζυγος ενός σκληρού ως εργοδότη εργοστασιάρχη αναλαμβάνει αναγκαστικά τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης. Ενώ όλα δουλεύουν ρολόι, εκείνος επιστρέφει στη δουλειά και τα πάντα βγαίνουν εκτός ελέγχου.

13. “Καλή σύζυγος”, της Μιριάνας Καράνοβιτς (2016, Σερβία) /3 Αυγούστου

Η μεσήλικη Μιλένα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου και μάνας, καθώς υποστηρίζει τον άντρα και τα τρία παιδιά της. Η τυχαία ανακάλυψη όμως σοκαριστικού οπτικού υλικού θα τη φέρει μπροστά σε ενοχλητικές αλήθειες, τις οποίες δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.

14. “Ο εγωιστής γίγαντας”, του Κλίο Μπάρναρντ (2013, Αγγλία) /4 Αυγούστου

Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων

15. “Η ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη”, του Ζακό Βαν (2016, Βέλγιο)/ 7-8 Αυγούστου

Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες. Κυνικός, σαδιστής και αυταρχικός, διασκεδάζει σκαρώνοντας φάρσες και καταστροφές στην ανθρωπότητα. Η μικρή του κόρη, όμως, επαναστατεί, δραπετεύει από το διαμέρισμα στο οποίο είναι κλεισμένη και κατεβαίνει στον κόσμο αποφασισμένη να τον αλλάξει και να ξαναγράψει την Καινή Διαθήκη.

16. “Ένας χωρισμός”, του Ασγκάρ Φαραντί (Ιράν, 2011) /9 Αυγούστου

Ο Ναντέρ και η Σιμίν διαφωνούν για το αν πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Ιράν και σκέφτονται να χωρίσουν. Αναγκασμένος να βρει μια γυναίκα να προσέχει τον πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ, ο Ναντέρ θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένος σε μια μοιραία παρεξήγηση.

17. “Υπόθεση Φριτς Μπάουερ”, του Λαρς Κράουμ (2015, Γερμανία) /10 Αυγούστου

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ο Γερμανός εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ συγκεντρώνει στοιχεία για όσους ναζί παραμένουν ασύλληπτοι, αλλά βρίσκει διαρκώς εμπόδια λόγω της επιθυμίας των αρχών να αφήσουν ανέγγιχτο το σκοτεινό παρελθόν. Ώσπου μια νέα πληροφορία για τον διαβόητο Άντολφ Άιχμαν φτάνει στα χέρια του…

18. “Οι 12 ένορκοι”, του Σίντνεϋ Λιούμετ (1957, ΗΠΑ) /11 Αυγούστου

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία.

19. “Top Cat Γατοσυμμορία” (παιδική ταινία) /14-15 Αυγούστου

20. “Η ψυχή και το σώμα”, του Ίλντικο Ενιέντι (2017, Ουγγαρία) /16 Αυγούστου

Ο οικονομικός διευθυντής και η υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όνειρο. Χρυσή Άρκτος και βραβείο κριτικών στο Φεστιβάλ Βερολίνου για μια ανορθόδοξη όσο και ρομαντική ερωτική ιστορία γεμάτη κομψότητα, λυρισμό και ειλικρινή συγκίνηση.

21. “Το αδελφάτο των Ιπποτών της ελεεινής τραπέζης”, των Μόντυ Πάϊθονς (1975, Αγγλία) /17 Αυγούστου

Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης ξεκινούν για μια low budget, “διαφορετική” αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου.

22. “10 μικροί νέγροι”, του Τζορτζ Πόλοκ (1965, ΗΠΑ) /18 Αυγούστου

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια αλπική έπαυλη, μετά την πρόσκληση ενός μυστηριώδους οικοδεσπότη. Ο καθένας κρύβεται με κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Λίγο μετά την άφιξή τους στον απομονωμένο προορισμό θα αρχίσει ένα μακάβριο παιχνίδι, το οποίο θα αφανίσει έναν έναν τους ανυποψίαστους καλεσμένους.

23. “Ο μεγάλος δικτάτωρ”, του Τσάρλι Τσάπλιν (1940, ΗΠΑ) /21 Αυγούστου

Ένας Εβραίος κουρέας, που είναι σωσίας του δικτάτορα Χίνκελ, μπλέκει σε μια σειρά από κωμικοτραγικές περιπέτειες. Μια μεγαλοφυής σάτιρα του Χίτλερ και των καταπιεστικών καθεστώτων, από τον Τσάρλι Τσάπλιν, στην πρώτη του καθαρά ομιλούσα ταινία, όπου εγκαταλείπει το χαρακτήρα του Σαρλό για να υποδυθεί το διπλό ρόλο του κουρέα και του Χίνκελ.

24. “Ο κυνηγός”, Ντάνιελ Νετχάιμ (2011, Αυστραλία) /22 Αυγούστου

Ο μισθοφόρος Μάρτιν αναζητά την τελευταία τίγρη της Ταζμανίας στις παρθένες δασικές εκτάσεις του νησιού. Οι πιέσεις που δέχεται από τη μυστηριώδη εταιρεία βιοτεχνολογίας που του έχει αναθέσει την αποστολή και η γνωριμία του με τη χήρα Λούσι και τα παιδιά της θα αλλάξουν το σκοπό της επίσκεψής του.

25. “Oh boy”, του Γίαν Όλε Γκέρστερ (2012, Γερμανία) /23 Αυγούστου

Ένα 24ωρο από τη ζωή του νεαρού Νίκο, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τις σπουδές του και περιπλανιέται στο Βερολίνο προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τη ζωή και τις σκέψεις του.

26. “Η γυναίκα με τη Μερσέντες”, του Φρεντερίκ Μερμούντ (2016, Γαλλία/Ελβετία)/ 24 Αυγούστου

Μια γυναίκα αναζητά τον υπεύθυνο του αυτοκινητικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιος της. Υποψιάζεται πως αυτή πιθανότατα είναι η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος καλλυντικών, την οποία πλησιάζει προετοιμάζοντας την εκδίκησή της.

27. “Molly’s game”, του Άαρον Σόρκιν (2017, ΗΠΑ) / 25 Αυγούστου

Αληθινή ιστορία μιας σκορσεζικής ηρωίδας, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον καταιγιστικό, σαρκαστικότατο, αλλά υπερβολικά επεξηγηματικό και συγκαταβατικό Άαρον Σόρκιν (Όσκαρ σεναρίου για το «Social Network»)/25 Αυγούστου

28. “Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές” (παιδική ταινία) /28-29 Αυγούστου

29. “Έρωτες και φιλίες”, Γουίτ Στίλμαν (2016, Ιρλανδία/Γαλλία) / 30 Αυγούστου

Στην Αγγλία του τέλους του 18ου αιώνα η χήρα Σούζαν Βέρνον, μια δυναμική και όμορφη γυναίκα, εγκαθίσταται στην έπαυλη των πεθερικών της και σχεδιάζει πώς θα εξασφαλίσει έναν καλό γαμπρό τόσο για τον εαυτό της όσο και για τη νεαρή κόρη της.

30. “Για καλό και για κακό”, του Καρίν Ταρντιέ (2017, Γαλλία/Βέλγιο / 31 Αυγούστου

Τεράστια εμπορική επιτυχία στη Γαλλία για την ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του 70ού Φεστιβάλ Καννών.

31. “Πώς να γίνεις Λατίνος εραστής”, του Κεν Μαρίνο (2016, ΗΠΑ) /1 Σεπτεμβρίου

Ο τίτλος κυριολεκτεί, το ίδιο και το κιτς σε συσκευασία all-star κωμωδίας για όλη (ή όποιον αντέξει από) την οικογένεια.

Σχολιάστε