My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Π. Ψωμιάδης: Τι είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας

Με τη διευκρίνιση πως δεν κάνει κόμμα αλλά κοινωνικό δίκτυο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε την ίδρυση του «Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης».

«Το δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία. Και τα κόμματα τα δημιουργεί η ίδια η κοινωνία, οι ανάγκες της. Σήμερα δεν συζητάμε για νέο κόμμα. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα. Το πρόβλημα δεν είναι τα πολιτικά κόμματα αλλά οι επιλογές των πολιτικών», είπε χαρακτηριστικά.Η ομιλία του, διάρκειας μόλις 15 λεπτών, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, όπως διακριτικές ήταν και οι πολιτικές αιχμές του, και αυτές επικεντρωμένες στην επιλογή του μνημονίου και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Αναδείχθηκε ωστόσο καθαρά η προσπάθειά του να αποκτήσει διακριτό πολιτικό ρόλο με σαφή αντιμνημονιακή ταυτότητα.

Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα εθνικά θέματα», ενώ έκανε λόγο για συνομωσία κατά του ελληνικού λαού και προμελετημένο εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό έγκλημα. «Ο αντίπαλος είναι κοινός: Είναι οι νεοταξικοί, αυτοί που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού». Επισήμανε επίσης ότι «κανείς Έλληνας δεν εξουσιοδότησε κανέναν να παραδώσει τον ελληνικό λαό στους ξένους. Να θυσιάσει και να εκχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στην Ελλάδα τού αύριο δεν έχουν θέση οι επικίνδυνοι και οι ανίκανοι του χθες». Τόνισε επίσης πως «συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας».

Χωρίς αναφορές στη ΝΔ

Στην ομιλία του δεν υπήρξε καμία αναφορά στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, ο οποίος μάλιστα με δήλωσή του μία ημέρα πριν είχε πει πως «το εγχείρημα του Παναγιώτη Ψωμιάδη υλοποιεί την ενωτική εθνική πολιτική κατεύθυνση του Αντώνη Σαμαρά προς τα στελέχη της ΝΔ για ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα».
Πηγή: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σχολιάστε