My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ψηφισμα για το μελλον του στιβου

Ο Νίκος Σερασκέρης εκπροσώπησε τον  ΓΑΣ Κιλκίς

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 101 σωματεία από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ. Στη διάρκεια της η διοίκηση απαλλάχθηκε από κάθε διαχειριστική ευθύνη, εγκρίθηκε ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του 2011, ενώ πέρασε ψήφισμα με μια σειρά από προτάσεις τις οποίες το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα κληθεί να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και αφορά σε καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με το οικονομικό, τα κίνητρα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Στην Συνέλευση τον ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Σερασκέρης , έφορος του τμήματος Στίβου και Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε“Έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο αθλητισμός λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από τις κοινωνικές εξελίξεις. Έχει επηρεαστεί σε όλα τα επίπεδα η λειτουργία των φορέων. Έχουμε πει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η διαχείριση του χώρου, έχουν συνέπειες όχι μόνο για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο αθλητισμός αναφέρεται στα ελληνόπουλα. Οι αθλούμενοι μιας χώρας είναι το πιο ζωντανό της κομμάτι και η αθλητική δραστηριότητα έχει πολλαπλές αντιδράσεις.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική. Ο αθλητισμός αντιμετωπίζεται στην πολιτική του κουρέματος χωρίς μέριμνα. Οι πρωταθλητές μας είναι εγκαταλελειμμένοι στο μερίδιο που αναλογεί στην πολιτεία, προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτοι τη δουλειά τους. Από το 2004 και μετά οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να κεφαλαιοποιήσουν την επένδυση που έγινε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Έχω βαθιά πεποίθηση πως τα προβλήματα μας δεν είναι κυρίως τα οικονομικά, αλλά κυρίως θεσμικά και ηθικά.

Η αντίδραση μας στην απόφαση της πολιτείας να περικόψει τεράστια ποσά από τα εγκεκριμένα επίσημα κονδύλια της ΓΓΑ είναι γνωστή. Η κατάσταση αυτή μας έχει οδηγήσει να έχουμε ένα τεράστιο άνοιγμα σε προπονητές, αθλητές και προμηθευτές.

Παρότι καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, το άνοιγμα εξακολουθεί να είναι στο ύψος του 1.900.000. Πρόκειται για υποχρεώσεις, οι οποίες είναι οριστικοποιημένες.

Από τη συνάντηση με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή ενημερώθηκα για το ύψος της επιχορήγησης που θα λάβουμε το 2012. Αν και εφόσον δεν περικοπεί στην πορεία, αρκεί για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις της χρονιάς. Όμως ο γγΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε να χρήματα του 2011 Όμως εμείς δεν τα παρατάμε γιατί έχουμε την πληροφόρηση πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα πως οι δηλωμένες δαπάνες του 2011 θα καταβληθούν. Όμως δεν βλέπω η ΓΓΑ να παλεύει και να κυνηγάει αυτά τα χρήματα.”.
Στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των σωματείων – μελών του ΣΕΓΑΣ, πέρασε ομόφωνα το εξής ψήφισμα.

  • Εξόφληση των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 ύψους 1.900.00 από την περικοπή του 2011, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • Σεβασμός και τήρηση των συνταγματικών διατάξεων για τον ερασιτεχνικό και σχολικό αθλητισμό για προστασία, στήριξη και έλεγχο του αθλητισμού και των φορέων του.
  • Διαμόρφωση και εφαρμογή εθνικού αθλητικού σχεδιασμού.
  • Ενίσχυση ομοσπονδιών στη βάση πενταετών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
  • Επαναφορά θεσμού χρηματοδότησης σωματείων από την ΓΓΑ.
  • Ενίσχυση του πλαισίου των κινήτρων για τους νέους αθλητές και πρωταθλητές.
  • Παροχή διευκολύνσεων στους πρωταθλητές, Δημόσιους Υπαλλήλους.
  • Ανανέωση του αθλητικού εξοπλισμού των σταδίων με όργανα στίβου.
  • Εξασφάλιση βασικών συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Πλήρης λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ανάλυσης δειγμάτων του ΟΑΚΑ χωρίς εξαρτήσεις από τις ομοσπονδίες.
  • Εναρμόνιση των διατάξεων περί ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων των αθλουμένων με τις γενικές διατάξεις, περί ιατρικών βεβαιώσεων.
  • Εξασφάλιση βιώσιμης και λειτουργικής εναλλακτικής λύσης για τις εγκαταστάσεις κι τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά.

Εξάλλου η Γενική Συνέλευση συγχαίρει όλους τους Έλληνες αθλητές- τριες που διακρίθηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και επίσης υιοθετεί τις δηλώσεις των Δημήτρη και Κυριάκου Χονδροκούκη μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός στίβος.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ να αποφασίσει τις κινήσεις, που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ενόψει των αποφάσεων της πολιτείας γα τα προβλήματα του ελληνικού στίβου.

 

Σχολιάστε