My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 5 θέσεις για Δημοτ. Αστυνομία -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ψηφίσματα συμπαράστασης από εργαζόμενους ΟΤΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης προς στους εργαζομένους στα καταστήματα «ΙΚΕΑ», εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11/2012, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» που αντιστέκονται ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών έως και 11%.

Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κοινωνικά αναγκαίος. Είναι τιμή σας, δική σας ευθύνη και δικό σας χρέος η συνέχιση ενός  μαχητικού,  οργανωμένου, ταξικού αγώνα μέσα από τις γραμμές σωματείου σας. Μην επιτρέψετε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο κόλαση θέλοντας να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Καμιά έγνοια δεν έχουν για τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Η εσωτερική υποτίμηση της εργατικής δύναμης συνεχίζεται.

Με το μέτρο της διαθεσιμότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας, σπρώχνει εκατοντάδες εργαζόμενους στον προθάλαμο της ανεργίας. Οι δικαιολογίες που επικαλείται είναι προσχηματικές. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα από την αύξηση των ανέργων και από την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την οποία ως δικαίωμα η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ θέλουν να την εξαφανίσουν από παντού.

Το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και η προστασία των ανέργων, είναι στόχος που πρέπει να ενώσει όλη την εργατική τάξη ενάντια σε όλες τις δυνάμεις που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Οι μεγαλοβιομήχανοι και όλο το σινάφι τους τρίβουν τα χέρια τους, γιατί ένα – ένα τα εργασιακά δικαιώματα πάνε περίπατο. Μη σας ξεγελάνε οι υποσχέσεις της εργοδοσίας ότι μετά από ένα διάστημα θα σας ξαναδώσει πίσω ότι σας πήρε. Μόνο η πάλη σας μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους.

Όταν πιάνει φωτιά το σπίτι του διπλανού, θα πάρει και το δικό σου, αν δεν βοηθήσεις να σβηστεί.

Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κοινωνικά αναγκαίος.

 Αισθανόμαστε την επίθεση στους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα ως επίθεση που πλήττει όλους μας.

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Δείχνετε το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο κάθε εργαζόμενος απέναντι στην οποιαδήποτε εργοδοτική ή κυβερνητική αυθαιρεσία. Τον ίδιο δρόμο επιλέξαμε και εμείς. Καλό αγώνα.” 

Και ψήφισμα καταδίκης  για Λωρίδα της Γάζας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11/2012, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη των γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το σφυροκόπημα της ισραηλινής αεροπορίας σε περισσότερους από 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές, συνεχίζεται.  Οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν πλέον φτάσει τους 126, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι άμαχοι και μεταξύ αυτών 27 μικρά παιδιά. Οι τραυματίες  φτάνουν τους 1.000 με πολλά παιδιά ανάμεσά τους.

Δε φτάνει να λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ αν δεν αγωνιζόμαστε κατά του οποιουδήποτε εχθρού της ειρήνης. Κανείς δεν πρέπει να μένει απαθής. Τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από τις δίκαιες ιδέες της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για τους λαούς.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαράζει νέα σύνορα με το αίμα των λαών.

Η εμπειρία, τόσο του λαού μας όσο και γενικότερα της ανθρωπότητας, μας εξοπλίζει με αισιοδοξία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν !

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των καταστατικών αρχών του ΟΗΕ.

 

Σχολιάστε