My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα ΕΛΜΕ κατά Πρεσπών

Με τη σύμπραξη των παρατάξεων ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΠΕΚ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίαση του ψήφισμα  κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», με τέσσερις ψήφους υπέρ (καταψήφισαν οι τρεις της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

Το ψήφισμα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς, ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο  της επονομαζόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού στην ονομασία της γειτονικής χώρας,
  2. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην αναγνώριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο «Μακεδονικής εθνικότητας», είτε αυτούσια είτε με οποιαδήποτε επεξηγηματική συνοδευτική ερμηνεία του τύπου «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και
  3. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην αναγνώριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο «Μακεδονικής γλώσσας», καθώς όλα τα παραπάνω αντί να αποτρέπουν τελικά ενισχύουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων εις βάρος της χώρας μας.
  4. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του και καταγγέλει την πρωτοφανή βίαιη αντίδραση και τη ρίψη δακρυγόνων κατά απλών ανθρώπων και μικρών παιδιών στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 20 /1/2019 στην Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς  συντάσσεται με το καθολικό αίσθημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων που επιθυμεί ειρήνη και ειλικρινείς σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη της Βαλκανικής όχι όμως με όρους εθνικής ταπείνωσης που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γειτόνων και των ξένων δυνάμεων εις βάρος του μέλλοντος της Πατρίδας και του Έθνους μας.

Δηλώνει δε με την πλήρη αντίθεση και άρνησή του στην απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας μας, όπως αυτή θα επιδιωχθεί με την έγκριση της εθνικά επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο αυτό, έστω και την ύστατη στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς:

1)Απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην φέρει προς έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο  την απαράδεκτη και επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα «Συμφωνία των Πρεσπών» της 17η Ιουνίου του 2018

2)Ζητούμε από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια  «Συμφωνία των Πρεσπών»  όποτε έρθει προς κύρωση στη Βουλή και ιδίως από τους Βουλευτές του Κιλκίς, της πιο ακριτικής περιοχής στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

3)Απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της   Δημοκρατίας για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ.2 εδαφ. α του Συντάγματος με μόνο θέμα την «έγκριση ή μη από τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό της από17/6/2018 Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ»”.

Σχολιάστε