My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ζητούνται τρόποι προσλήψεων

Καθησυχαστικός ότι τα ζητήματα υγείας δεν αποτελούν αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα του προσφυγικού, εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σ` επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά που αφορούσε το Νοσοκομείο Κιλκίς.

nosokomeio-xanthosΌπως είπε ο υπουργός, τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στις ανάγκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης και ατομικής υγιεινής. “Είναι ένας πληθυσμός με ιδιαιτερότητα, το 36% είναι ο παιδικός πληθυσμός, ενώ έχουν αυξηθεί οι έγκυες και οι επίτοκες γυναίκες, για αυτό χρειάζεται μέριμνα στην παιδιατρική φροντίδα”, επεσήμανε και πρόσθεσε πως το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς από τους τέσσερις διορισμούς επικουρικών γιατρών που έγιναν, ανταποκρίθηκε μόλις μία παιδίατρος.

“Είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε διάφορους τρόπους για να βρούμε προσωπικό, ακόμη και τα μπλοκάκια είναι στο τραπέζι, ενώ έχουμε ζητήσει από την ΕΕ να προσλάβουμε προσωπικό για δομές ανοιχτής φιλοξενίας”, είπε και δεσμεύθηκε ότι θα ενταχθούν και άλλες περιοχές -μεταξύ των οποίων και το Κιλκίς- σε αυτές που η θητεία των επικουρικών γιατρών θα είναι τριετής.

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πόρων για την κάλυψη των όποιων αναγκών και εστιάστηκε στη στελέχωση του προσωπικού. Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά το πρόβλημα στην παιδιατρική κλινική η οποία αν και δυναμικότητας μόλις 18 κλινών, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 31 νοσηλευόμενα παιδιά.

Σχολιάστε