My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πάντα χωρίς TV οικισμοί του Κιλκίς

Το μαύρο θα παραμείνει στις τηλεοράσεις των οικισμών του νομού μας Νέο και Παλιό, Αγιονέρι, καθώς και Ανθόφυτο, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στην ερώτηση που είχε κάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, για την έλλειψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές του νομού Κιλκίς. 

tvΣύμφωνα πάντα με την απάντηση, οι προαναφερθείσες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στην ενδεικτική περιοχή κάλυψης ψηφιακού σήματος του κέντρου εκπομπής Χορτιάτη και για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να τοποθετηθεί μικρός αναμεταδότης, κάτι όμως που δεν προβλέπεται από το ισχύον μεταβατικό νομικό πλαίσιο !

Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έχει ως εξής:

Ακόμα και μετά την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση που είχε κάνει η Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου για την έλλειψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές του νομού Κιλκίς, η ερώτηση παρέμεινε ουσιαστικά αναπάντητη. Για την ιστορία, η ερώτηση αναδείκνυε το χάλι και τον πρόχειρο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας. Το υπουργείο, αφού εκχώρησε στα ιδιωτικά κανάλια τα δικαιώματα παροχής ψηφιακού σήματος, αποποιείται τις ευθύνες του και αδιαφορεί σήμερα για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ειδικότερα, στην ερώτηση που κατατέθηκε την 28η Ιανουαρίου του 2014 και αφορούσε τα χωριά Νέο, Παλιό, Αγιονέρι και Ανθόφυτο όπου στις συχνότητες 29 και 31 παρεμβάλλεται αλλοδαπή πλατφόρμα, η απάντηση του υπουργείου είναι ότι για τεχνικούς λόγους κατά τη μεταβατική περίοδο δεν είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη όλης της χώρας με βάση τους χάρτες μετάβασης σε ψηφιακό σήμα και ότι οι περιοχές αυτές δεν περιλαμβάνονται στην ενδεικτική περιοχή κάλυψης ψηφιακού σήματος του κέντρου εκπομπής Χορτιάτη. Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να τοποθετηθεί μικρός αναμεταδότης (gap filler) κάτι που όμως δεν προβλέπεται από το ισχύον μεταβατικό νομικό πλαίσιο !

Όσο για την οριστική μετάβαση, αόριστο παραμένει το νομικό πλαίσιο για την περίπτωση που ακόμη και τότε θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Όπως αοριστία καλύπτει και την ενδεχόμενη ανάγκη εγκατάστασης μικρών αναμεταδοτών, για το κόστος των οποίων το Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα το επωμιστεί. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 1.500 τέτοιοι αναμεταδότες για όλη την Ελλάδα. Οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας έχουν “καεί” από τέτοιες αοριστίες και η εμπειρία λέει ότι συνήθως τέτοια κόστη μετακυλίονται σε αυτές. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση που έχει πλέον εθιστεί να ισοπεδώνει ολόκληρους κλάδους εργαζομένων και επαγγελματιών σε μία νύχτα και σε ένα άρθρο.” 

Σχολιάστε