My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Χωρίς παρέλαση η 21η Ιουνίου

Για πρώτη ίσως φορά, αν εξαιρέσουμε τις περιόδους των παγκοσμίων πολέμων, η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς θα γιορταστεί φέτος χωρίς τη καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, φορέων και στρατιωτών. Ας όψεται, φυσικά, ο κορονοϊός!

Σχετικά, ο Δήμος Κιλκίς διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι εξήντλησε κάθε προσπάθεια προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση παρέλασης αλλά η απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης (συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας) ήταν αρνητική.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή σχόλια συμπολιτών μας, με τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης από το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Κιλκίς ως ο άμεσος διοργανωτής του προγράμματος των Ελευθερίων Κιλκίς εξήντλησε κάθε προσπάθεια και κάθε δυνατή επικοινωνία με τις διοικητικές και εκτελεστικές υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Οι απαγορευτικές εγκύκλιοι αναφορικά με τις παρελάσεις που εξέδωσαν τα Υπουργεία την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχουν ανασταλεί και ως εκ τούτου η απάντηση που λάβαμε στο επίμονο αίτημά μας για την πραγματοποίηση παρέλασης, έστω και μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν αρνητική.

Συμμεριζόμαστε την πικρία των συνδημοτών μας για τη φετινή δυσμενή εξέλιξη αλλά η υγειονομική κρίση στάθηκε ισχυρότερη από την αντίθετη επιθυμία όλων μας.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του τιμούν την ιστορική μάχη του Κιλκίς και τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της που πολέμησαν για την ελευθερία του τόπου μας. Υψώνουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και των καταστημάτων μας και συμμετέχουμε με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια στην κεντρική εκδήλωση της 21ης Ιουνίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς.

Την Κυριακή της 21ης Ιουνίου, εκατόν επτά χρόνια μετά την επική μάχη, θα γιορτάσουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, του απαράμιλλου ηρωισμού, τη νίκη της ειρήνης και της αναδημιουργίας στο Κιλκίς που αξίζουμε.”

Σχολιάστε