My Twitter Feed

7 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Χωρίς νόημα το δημοψήφισμα

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Έβγαλαν καντήλες στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με τη δήλωση Τσίπρα ότι «αν η συμφωνία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής μας θα προκηρυχτεί δημοψήφισμα». «Καταστροφή», «έγκλημα» έγραψαν στις ανακοινώσεις τους Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του εξτρεμιστικού Κέντρου.

Ο Σ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει τα δημοψηφίσματα και να πάρει την ευθύνη της απόφασης – προφανώς της απόφασης που προτιμά ο κ. Θεοδωράκης, δηλαδή μιας ταπεινωτικής συμφωνίας ώστε να ξεφτιλιστεί ο Τσίπρας και να προβληθεί ο ίδιος ως υπεύθυνος πολιτικός.

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τις προεκλογικές θέσεις του, να υιοθετήσει την πολιτική που αυτός και ο Σαμαράς εφάρμοζαν με… τεράστια επιτυχία και βεβαίως να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί τον εξαπάτησε με τη δημαγωγία του.

Τέτοια απέχθεια στις δημοκρατικές διαδικασίες, τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στο κριτήριο των πολιτών, είχαμε χρόνια να δούμε. Από την εποχή που το παρακράτος, το παλάτι, η πρεσβεία των Η.Π.Α, τα επιτελεία της Δεξιάς, η διαπλοκή εκείνων των ημερών, διασπούσαν κόμματα, εξαγόραζαν βουλευτές, οργάνωναν συνωμοσίες, τοποθετούσαν ανδρείκελα στη θέση του πρωθυπουργού γιατί υποψιάζονταν βασίμως ότι η ετυμηγορία του λαού μέσω των εκλογών θα ήταν κόντρα στα συμφέροντα του συστήματος.

Το πρόβλημα με την άποψη Τσίπρα δεν είναι η πρόθεσή του να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, αλλά ο τρόπος που σκέφτεται να το κάνει.

Υπόθεση εργασίας: Η συμφωνία είναι κακή (λιτότητα, μείωση συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και τα λοιπά που απαιτούν οι δανειστές), ωστόσο οι πολίτες την εγκρίνουν γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα εκδιωχθεί η χώρα από το ευρώ. Μπορεί μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή που εξελέγη με διαφορετική ατζέντα να την υπηρετήσει; Όχι φυσικά. Άρα; Εκλογές; Δηλαδή δύο διαδικασίες τέτοιου μεγέθους μέσα σε μικρό διάστημα;

Υπάρχει βεβαίως και η εκδοχή (έχει οπαδούς στις ντόπιες και ξένες ελίτ) της διαμόρφωσης μιας άλλης πλειοψηφίας στην παρούσα Βουλή με τον Τσίπρα (δύσκολο) ή άλλον στο ρόλο του πρωθυπουργού. Αυτό όμως θα είναι μια ανώμαλη εξέλιξη που θα πλήξει τη δημοκρατία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια (η πρώτη ήταν η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου).

Συνεπώς η πιο καθαρή και πιο τίμια λύση είναι οι εκλογές.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε