My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς

Ερώτηση για την έλλειψη δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Αναφοράς για τον κορονοϊό στην πρωτεύουσα της ΠΕ Κιλκίς, κατέθεσε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η καθυστερημένη εμπλοκή των δομών ΠΦΥ στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και ο ανορθολογικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης στην κατανομή των μονάδων ανά την επικράτεια.

Όπως επισημαίνει η κ. Αγαθοπούλου, στην ΠΕ Κιλκίς υπάρχει μόνο μία πρωτοβάθμια δομή αναφοράς για τον νέο κορονοϊό, που είναι το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Το Κιλκίς, ενώ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα περιφερειακών ενοτήτων με το υψηλότερο ποσοστιαίο αριθμό κρουσμάτων, δεν έχει στον μεγαλύτερο δήμο του, τον δήμο Κιλκίς, δομή αναφοράς Covid-19, για τη διεξαγωγή τεστ και την παροχή άλλων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του μοναδικού Νοσοκομείου της περιοχής (ΓΝ Κιλκίς) με διενέργεια ελέγχων και διαχείριση ενεργών περιστατικών covid-19, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και την παρεμπόδιση της ευχερούς πρόσβασής τους σε αναγκαίες υπηρεσίες υγείας”, υπογραμμίζει.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτά τον υπουργό πως προτίθεται να καλύψει το συγκεκριμένο κενό εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον αρνείται να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη συνταγογράφηση και την αποζημίωση των διαγνωστικών ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-
078e1bc7375a/11481416.pdf

Σχολιάστε