My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Χωρίς ασθενείς το Νοσοκομείο μετά τις 15 Μαίου!

Σοκ προκαλούν οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού κινδυνεύει κατ` ουσίαν με “λουκέτο” μετά τις 15 Μαίου! Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΝΙΚ), σύμφωνα με την οποία οι γιατροί θα φροντίσουν να αδειάσει εντελώς το νοσοκομείο από νοσηλευμένους και να μην γίνει καμιά εισαγωγή που να προϋποθέτει νοσηλεία πέραν της 15ης Μαΐου!
Η συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε προχθές Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου, τονίζει ότι το Νοσοκομείο θ` αντιμετωπίζει πρόβλημα εφημεριών το δεύτερο μισό κάθε μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.
” Θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές από την ανάλγητη, σαφέστατα ταξική και αντιλαϊκή, δολοφονική πολιτική λιτότητας των δυνάμεων κατοχής της χώρας”, λέει μεταξύ άλλων η ΕΝΙΚ, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και καταγγέλοντας πράξεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως το κατέβασμα του πανό της πύλης του νοσοκομείου, που αναφέρει ότι η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους.
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ  
Αναλυτικά, η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου προέβη στις παρακάτω διαπιστώσεις και αποφάσεις.
1. Βάσει του νόμου 39/84 ο αριθμός των επιτρεπόμενων  εφημεριών ανά βαθμίδα είναι ο εξής:
Διευθυντής: 4 ενεργές και 3 ετοιμότητος,
Επιμελητής: Α και Β:  5 ενεργές και 2 ετοιμότητος
Ειδικευόμενοι: 7 ενεργές,
Βάσει των παραπάνω, τα οποία δεν επιδέχονται οποιαδήποτε μεταβολή, ορίζεται με ακρίβεια ο ανώτατος αριθμός των εφημεριών που θα πληρώνονται. Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης στην κατά γράμμα τήρηση αυτών των ορίων ανακύπτουν δύο αντικειμενικά και ουσιώδη προβλήματα:
Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι λόγω έλλειψης προσωπικού όλες πλέον οι κλινικές και τα τμήματα του  νοσοκομείου αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα κάλυψης των εφημεριών κατά το  δεύτερο 15θήμερο εκάστου μηνός.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι οικονομικό, καθώς η χρηματοδότηση του ιδρύματος είναι τόσο ελλειμματική που δεν επαρκεί για να πληρωθούν ακόμη και αυτές οι λίγες προβλεπόμενες από τον νέο νόμο εφημερίες.  Έτσι οι γιατροί θα υποστούν για ακόμη μια φορά
τον εξευτελισμό να παρέχουν υπηρεσίες υγείας απλήρωτοι και απαξιωμένοι.
Αυτά σημαίνουν ότι οι Έλληνες πολίτες γενικότερα και ο λαός του Κιλκίς και των γύρω περιοχών ειδικότερα, θα στερούνται πλέον την υγειονομική τους κάλυψη από το νοσοκομείο μας για τουλάχιστον 15 μέρες το μήνα.
2. Η πρόταση που έγινε παμψηφεί αποδεκτή από την συνέλευση έχει δύο σκέλη:
Πρώτον, να εφαρμοστεί ο νόμος ως έχει αλλά να ενημερωθεί ο εισαγγελέας και όλος ο κόσμος ότι το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να λειτουργεί για ολόκληρο το μήνα και ότι θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές από την ανάλγητη, σαφέστατα ταξική και αντιλαϊκή, δολοφονική πολιτική λιτότητας των δυνάμεων κατοχής της χώρας.

Δεύτερον, να φροντίσουμε να αδειάσουμε εντελώς το νοσοκομείο από νοσηλευμένους και να μην γίνει καμιά εισαγωγή που θα προϋποθέτει νοσηλεία πέραν της 15ης Μαΐου.

3. Η απόφασή μας θα κοινοποιηθεί στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία. της Θεσσαλονίκης.  ώστε να βρίσκονται εν γνώσει του ζητήματος που προκύπτει και σε ετοιμότητα για διακομιδές των έκτακτων περιστατικών που δεν θα είναι πλέον δυνατόν να νοσηλευτούν στο Γ.Ν. Κιλκίς ώστε να γίνονται αποδεκτά από νοσοκομεία όμορων περιοχών. Επίσης η απόφαση θα κοινοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ, στους κατοίκους του νομού, στον Δήμο και στην Περιφέρεια, όπως και στους λοιπούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την αποφασιστική δραστηριοποίηση των κατοίκων της περιοχής και όλων των πολιτών.  Οι πολίτες οφείλουν να είναι γνώστες της κατάστασης, να συνειδητοποιήσουν ότι η υγειονομική και γενικότερη πολιτική λιτότητας μέσω των μνημονίων πλέον παίρνει μορφή γενοκτονίας. Τους καλούμε σε εκδηλώσεις αντίστασης κατά της αδιέξοδης, και αντιλαϊκής αυτής πολιτικής, τους θέλουμε αλληλέγγυους στις κινητοποιήσεις μας και συν-διεκδικητές μιας σωστής δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, τους καλούμε σε έναν παλλαϊκό αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική ακύρωση του σχεδίου εξαθλίωσης του λαού και καταρράκωσης του ΕΣΥ, μέχρι την τελική νίκη.
4. Συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας εξυπηρετώντας μόνον τα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο, μέχρις πλήρους
αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας.

5. Αποφασίστηκε να γίνει μομφή προς την διοίκηση που αποφάσισε την απόσπαση του συναδέλφου μας Κ. Ανδρεόπουλου που είχε σαν αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση της ήδη προβληματικής λειτουργίας του άκρως νευραλγικού αναισθησιολογικού τμήματος, το οποίο πλέον αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες ακόμη και του τρέχοντος μηνός, και να απαιτηθεί η άμεση επαναφορά του στο δικό μας νοσοκομείο.

6. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει μομφή στον διοικητή για την απαράδεκτη ύπουλη και φασιστική διαταγή του να κατεβάσει το πανό της πύλης του νοσοκομείου μας που αναφέρει ότι η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους και ότι εδώ οι ασθενείς περιθάλπονται δωρεάν.
7. Σε περίπτωση που η διοίκηση στείλει «ΕΝΤΈΛΕΣΤΕ», δηλώνουμε ότι θα προβούμε στη λήψη όλων των νόμιμων μέσων ώστε να ακυρωθεί η εντολή και η διοίκηση και η ηγεσία του υπουργείου να υποστούν τις νομικές συνέπειες.  Ο εισαγγελέας έχει ήδη ενημερωθεί για το ενδεχόμενο αυτό, όπως εξάλλου  περιμένει και την κοινοποίηση των προγραμμάτων μας για τον μήνα Μάιο, όπως ήδη του υποσχεθήκαμε, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του πριν από την συνέλευση μας.
8. Εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην άρνηση πλήρους στελέχωσης του νοσοκομείου μας  ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και των συνταγματικών της υποχρεώσεων, θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, με δυναμικές κινητοποιήσεις  ακόμα δυναμικότερες από αυτές του προηγούμενου διαστήματος, επιδιώκοντας επιπλέον την ενεργό στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπως έχει επανειλημμένα συμβεί σε επαναστατικές περιόδους.
Με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής μας αποστολής και των ηθικών δεσμεύσεων που σχετίζονται με το λειτούργημά μας, προειδοποιούμε τους πολίτες ότι η κυβέρνηση, με τους αντισυνταγματικούς νόμους και τις αποφάσεις της, ουσιαστικά μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να παρέχουμε ασφαλή και αξιοπρεπή περίθαλψη στους πολίτες, ακολουθώντας την γενοκτονική πολιτική της τρόικας και των δανειστών μας. Ενημερώνουμε όμως πως για τον Μάιο, τα προγράμματα εφημέρευσης είναι μόνον μέχρι τις 15 του μήνα, πέραν δε της εν λόγω ημερομηνίας αδυνατούμε (ή άλλως ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ από την ηγεσία του υπουργείου) να νοσηλεύσουμε κανέναν εντός του νοσοκομείου, γιατί δεν θα υπάρχει εφημερεύων γιατρός σε κανένα τμήμα ή κλινική του ιδρύματος.
Για τον λόγο αυτό θα φροντίσουμε να δώσουμε εξιτήριο σε όλους τους εσωτερικούς αρρώστους που θα υπάρχουν μέσα στο ίδρυμα, μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Παρ’ όλα αυτά εμείς δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών που προσέρχονται στο νοσοκομείο μας, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη σε όλους, μέχρι τις 15 Μαΐου και καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της υπερβαίνοντας έστω και την τελευταία ώρα την άμετρη κοινωνική της αναλγησία.
Όλες τις ανωτέρω αποφάσεις θα τις κοινοποιήσουμε, στην διοίκηση, στο ΔΥΠΕ,  το υπουργείο, στον εισαγγελέα, στον Δήμο, σε όλους τους φορείς του νομού, στα ΜΜΕ και σε στους κατοίκους του νομού με κάλεσμα για συμπαράταξη και δυναμική συμμετοχή στον αγώνα μας κατά της σκόπιμης υποβάθμισης, της απαξίωσης του ΕΣΥ και των σχεδίων κλεισίματος του νοσοκομείου μας. Εν ανάγκη θα καλέσουμε τους δημότες σε αντίσταση κατά των σχεδίων αυτών βγαίνοντας στο δρόμο και πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα! Θα υποχρεώσουμε όλοι μαζί το Δήμο να πάρει ανοιχτά θέση κατά της γενοκτονικής αυτής πολιτικής και αν χρειαστεί να στηρίξει με δικές του πρωτοβουλίες και δυνάμεις το νοσοκομείο μας, ανταποκρινόμενος στις ηθικές και υλικές υποχρεώσεις του και στα καθήκοντα και τις δεσμεύσεις του  απέναντι στο λαό του Κιλκίς.
Οι προτάσεις ψηφίστηκαν παμψηφεί από το σώμα της συνέλευσης.
Σχολιάστε