My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες φεύγουν κάθε μέρα

Μόνο την Πέμπτη πέρασαν από τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης στο Κιλκίς 9.000 πρόσφυγες, αριθμός-ρεκόρ, ενώ μέχρι χθες το πρωί άλλοι 2.000 μπήκαν στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Επίσης, 50 λεωφορεία μετέφεραν πάνω από 2.500 άτομα από τη Γευγελή, ενώ άλλοι 3.000 μεταφέρθηκαν με τρένα.

prosfyges-eidomeni1Χθες Παρασκευή η κατάσταση ήταν ήρεμη στην ελληνική πλευρά, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός μεταναστών δημιουργεί εντάσεις και μικροσυγκρούσεις με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, καθώς οι αστυνομικοί αδυνατούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Απελπισμένοι οι πρόσφυγες πέφτουν στο έδαφος εκλιπαρώντας να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουν να φύγουν.

Οι μπόρες

Οι ξαφνικές, έντονες μπόρες και η πτώση της θερμοκρασίας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα. Οι γονείς αναγκάζονται να σκεπάσουν ακόμη και με μεγάλα νάιλον τα παιδιά και να τα μεταφέρουν στην αγκαλιά τους, οι ενήλικες «ντύνονται» με πλαστικές σακούλες και ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν.

Το δράμα των προσφύγων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη δεν παίρνει τέλος καθώς τις τελευταίες μέρες η απεργία των σιδηροδρομικών στην ΠΓΔΜ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι οι μετανάστες, που αναγκάζονται να περπατούν για περίπου μία ώρα μέχρι να φτάσουν στη Γευγελή, μισθώνουν ταξί, αναζητούν λεωφορεία και με όποιο μέσον βρουν μετακινούνται προς τα σύνορα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη μισθώθηκαν 50 λεωφορεία που μετέφεραν πάνω από 2.500 άτομα από τη Γευγελή, ενώ άλλοι 3.000 μεταφέρθηκαν με έκτακτα δρομολόγια τρένων, πριν ξεκινήσει η απεργία.

Στα Σκόπια συνεχείς είναι οι συσκέψεις των επιτελών της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ετοιμάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη προσφυγική κρίση, αλλά και ο χειμώνας που έρχεται και στα βόρεια είναι δύσκολος. Ηδη ξεκίνησαν δυνατές βροχές που ανακόπτουν την πορεία των μεταναστών, το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει και ο αέρας δυσκολεύει την πορεία τους προς τα σύνορα με τη Σερβία.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιάστε