My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χειροτονία του νέου μητροπολίτη

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

“Η εμπιστοσύνη της Εκκλησίας, εκπεφρασμένη διά της τιμίας ψήφου της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μου αναθέτει τη διαποίμανση της ηρωικής, ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου· μίας Εκκλησίας που αποτελείται από λαό αξιοπρεπή, γνήσια θρησκευόμενο, ευλαβή, φιλοπρόοδο και υπερήφανο”, τόνισε στο λόγο του ο κ. Βαρθολομαίος, ενώ εξέφρασε την αγάπη του για την καινούρια οικογένειά του, το ποίμνιο του Κιλκίς, το οποίο και ανυπομονεί να γνωρίσει και να συνεργαστεί “με όλους σε έργα ευημερίας του τόπου και σωτηρίας της ψυχής”.

Στη τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κι ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Για τη χειροτονία, ο κ. Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στο facebook:

«Με χαρά και συγκίνηση συμμετείχα, σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, στην χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Οι θερμότερες ευχές μας, στον νέο Ποιμενάρχη, τον οποίον σε λίγες μέρες θα υποδεχθεί ο λαός του Κιλκίς».

Από τη πλευρά του, ο Γ. Φραγγίδης έκανε λόγο για “κλίμα πνευματικής χαράς, σεβασμού και συγκίνησης”, που επικράτησε στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών και ευχήθηκε “κάθε επιτυχία στο νέο Ποιμενάρχη. Άξιος!”.

Εξ` άλλου, ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη τον νέο επίσκοπο με εγκάρδιες ευχές “να ευλογεί την οικεία Μητροπολιτική Επαρχία και τους ευλαβείς πιστούς, οι οποίοι προσμένουν με λαχτάρα την ενθρόνιση και την πνευματική αγκάλη του Ποιμένα τους”.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχη Ανδρέας Βεργίδης καλωσορίζοντας το νέο Ποιμενάρχη με την ευχή “πάντα άξιος”, τονίζει σε δήλωσή του ότι “η χειροτονία του σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας” και ότι “η ΠΕ Κιλκίς αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα βρεθούν αρωγοί στο έργο του”.

Σχολιάστε