My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Χατζησάββας: Βοηθείστε τους κυνηγούς

Να βοηθηθούν οι κυνηγοί στις εθελοντικές προσπάθειές τους, ζητά ο βουλευτής Κιλκίς της ΧΑ, Χρήστος Χατζησάββας, με δήλωση – ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

kynigosΜια αντι-κυνηγετική εκστρατεία λάσπης έχει οργανωθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι σημαίνει όμως κυνηγός; Γιατί τον ταυτίζουν με τον λαθροθήρα; Γιατί ποινικοποιούν ακόμα και την κατοχή κυνηγετικών όπλων με άδεια;

Το κυνήγι αποτελούσε αγαπημένη ασχολία των Ελλήνων από τα αρχαία χρόνια. Παλαιότερα βέβαια δεν ήταν απλά δικαίωμα αλλά και υποχρέωση προς την οικογένεια, ιερό καθήκον με την βοήθεια της θεάς Αρτέμιδος, μιας και ήταν η βασική πηγή κρέατος η οποία μειώθηκε ως ανάγκη, με την εξημέρωση των ζώων και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας.

Οι κυνηγοί άσχετα με το αν είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, καθηγητές ή ιατροί, γίνονται Ένα, λειτουργούν ως σύνολο και φροντίζουν πρώτοι από όλους να υπάρχουν οι συνθήκες για να μπορούν να κυνηγούν οι ίδιοι, αλλά να αφήσουν και μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές.

 Αποκτάς οικολογική συνείδηση από την κυνηγετική ενασχόληση, όχι μέσα από στείρα μαθήματα στο σχολείο ή άχρωμα σεμινάρια περιβαλλοντολογίας. Αν δεν είναι οικολόγος αυτός που η αγάπη του για το κυνήγι βασίζεται στην διάσωση της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου του, ποιος είναι;

Με το να σκορπάς φίδια στην ύπαιθρο, ή αγριοκούνελα της ηπειρωτικής Ελλάδας στα νησιά μας, με αποτέλεσμα να αποδεκατίζονται λόγω μη συμβατής τροφής στην περιοχή, περνιέσαι για οικολόγος; Τόσα χρόνια ΜΚΟ έπαιρναν πακτωλό χρημάτων για να το ΄΄ παίζουν ΄΄ οικολόγοι. Ανήγαγαν σε εχθρούς τους κατοίκους περιοχών αλλά και νόμιμους κυνηγετικούς συλλόγους. 

Σήμερα όμως ο Κυνηγός, μέσα απο τις οργανωμένες δράσεις των κυνηγετικών συλλόγων και της ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σε συνεργασία πάντα με τα κατά τόπους Δασαρχεία, αναδεικνύεται ο πραγματικός θεματοφύλακας της φύσης. Τροφές που διασκορπίζονται, στοχευμένα σε  περιοχές που υπάρχει ανάγκη, εμπλουτισμός της πανίδας με μεγάλο αριθμό θηραμάτων αλλά και της χλωρίδας με δενδροφυτεύσεις, κάνουν την διαφορά στην πράξη και αφήνουν πίσω τα ωραία λόγια. Ο έλεγχος των περιοχών κυνηγιού και της ίδιας της διαδικασίας του κυνηγιού την κυνηγετική περίοδο, αλλά και η επιτήρηση και παρέμβαση όποτε χρειαστεί την υπόλοιπη περίοδο, κατατάσσουν τους κυνηγούς στην πλευρά της λύσης και όχι του προβλήματος.

Καλούμε την πολιτεία να συνδράμει σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια των κυνηγών και να τους διευκολύνει στο έργο τους. Εμείς στο Κιλκίς, ακούσαμε την έκκληση των κυνηγών αλλά και την δέσμευση του Δημάρχου για δημιουργία σκοπευτηρίου και δηλώνουμε σαν Χρυσή Αυγή Κιλκίς ότι θα ήμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια και θα πιέσουμε για την γρήγορη επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων για να βοηθηθούν οι τόσο ενεργοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κιλκίς και Παιονίας.”

Σχολιάστε