My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Χαρατσι: Παράνομη η είσπραξή του από τη ΔΕΗ

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό, πλην  όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, μια ακόμη απόφαση εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε παράνομο, η ΔΕΗ  να εισπράττει το ειδικό τέλος γνωστό και ως «χαράτσι» στα ακίνητα.

Επίσης, με την ίδια απόφαση η ΔΕΗ υποχρεώνεται να δέχεται μόνο το αντίτιμο για την κατανάλωση ρεύματος και να μην ενσωματώνει τους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει συλλογικά οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και έχει καθαρογραφεί.

protothema.gr

Σχόλια
One Response to “Χαρατσι: Παράνομη η είσπραξή του από τη ΔΕΗ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Η δικαιοσύνη αποφαίνεται, αλλά το κράτος κωφεύει. Η ΔΕΗ συνεχίζει να ενσωματώνει στους λογαριασμούς της τις δόσεις για το απεχθές χαράτσι. Αν λοιπόν το κράτος παρανομεί, γιατί οι πολίτες υποχρεούνται να το υπακούν ; Αυτό που διαπιστώνεται σε κάθε πράξη αυτής της κυβέρνησης είναι οτι συνεχώς λειτουργεί με μία φεουδαρχική νοοτροπία, δηλαδή σαν η χώρα να είναι το τσιφλίκι της όπου ζούν κολήγοι υποτακτικοί χωρίς δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η πολιτική ηγεσία είναι τόσο υποτελής στους ξένους δανειστές- τοκογλύφους όσο και ανεπαρκής ως προς την εξεύρεση πραγματικών λύσεων στα προβλήματα της χώρας, οπότε ακολουθεί τον μοναδικό δρόμο που αυτή βλέπει, δηλαδή της οικονομικής αφαίμαξης του κόσμου μέσω απίστευτων φόρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα καταστρατηγώντας το ίδιο το Σύνταγμα και με τους οικονομικούς επιτελείς να εξαντλούν την όποια φαντασία διαθέτουν στο να εφευρίσκουν τρόπους φορολόγησης, που κινούνται σε πλαίσια ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς και στην σφαίρα της διαστροφής. Είναι επίσης παντελώς ανίκανοι ως προς την εξεύρεση τρόπων ελέγχου της αγοράς, δηλαδή των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και ολιγοπωλίων των καρτέλ, τα οποία διατηρούν τα αγαθά πρώτης ανάγκης στα ύψη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Αρκεί κανείς να δεί τί γίνεται με την κατάρτηση του νέου φορολογικού, δηλαδή την προχειρότητα, την έλλειψη ευαισθησίας προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την διχαστική πρακτική απέναντι στους φορολογούμενους και τις παλινωδίες, για να καταλάβει το μέγεθος της ανικανότητας και της υποτέλειας των ανθρώπων της κυβέρνησης. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την πρόσφατη κατάταξη της χώρας μας στην πρώτη θέση στην λίστα διαφθοράς εντός της ευρωζώνης, αλλά και την έλλειψη πραγματικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, εύκολα κανείς μπορεί να χαρακτηρίσει αυτήν την κυβέρνηση ως εθνικά επικίνδυνη.

Σχολιάστε