My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Χαράτσι 11.306 ευρώ για πάρκινγκ του Κιλκίς!

Iδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Κιλκίς, καλείται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ που της ήλθε, να καταβάλει για το έκτακτο χαράτσι των ακινήτων το ποσό των 11.306 ευρώ! Αυτό, βέβαια, λόγω της μεγάλης έκτασης του κτηρίου. Ωστόσο, το ποσό  είναι αστρονομικό μπροστά  στον μικρό τζίρο που έχει ένα πάρκινγκ με πληρότητα κάτω του 50%.

Την περίπτωση έφερε στη Βουλή μ` ερώτησή του προς τον κ. Βενιζέλο, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης, τονίζοντας ότι “μια δίκαιη και λογική θεώρηση του προβλήματος, θα επέβαλε την εξαίρεση των χώρων στάθμευσης, όπως στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες ή την μη χρέωση του όλου εμβαδού των χώρων ή τέλος την μείωση του συντελεστή στην τιμή ζώνης (υπόγειοι χώροι-απλές κατασκευές)”.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρει και τα εξής:

“Γνωρίζουμε όλοι, ότι η οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε και η οποία έχει ως παραμέτρους την κοινωνική, την πολιτική και γενικά την κρίση θεσμών και αξιών, οδήγησε στη λήψη σκληρών και επώδυνων, για τους πολίτες, μέτρων, που με την σειρά τους, έφεραν την οικονομική δυσπραγία και οδήγησαν σε απόγνωση όλους τους Έλληνες.

            Η αναγκαιότητα, Κύριε Υπουργέ, για σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, δεν θα πρέπει να παραβλέπει τον θεμελιώδη κανόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κοινωνικού κράτους, της ισονομίας και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Εξάλλου το ίδιο ορίζει και επιβάλλει και η Συνταγματική μας επιταγή.

Το έκτακτο τέλος ακινήτων, Κύριε Υπουργέ, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επιμέλειας, προς αποφυγή λαθών και αδικιών. Είναι γεγονός ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, ιδίως των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών μας. Πλήττει όμως και αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και τις εκμεταλλεύσεις πάρκινγκ.

Ο άδικος χαρακτήρας του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς και ο υπολογισμός του τέλους, θα πρέπει να επανεξετασθούν.”

Σχολιάστε