My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Χαιρετίζουν το “Κίνημα της Πατάτας”

Το Παράρτημα Κιλκίς της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας “στηρίζει και χαιρετίζει την ενέργεια καταναλωτών της Κατερίνης, αγοράς πατάτας απευθείας από τον παραγωγό χωρίς τους μεσάζοντες και τις πρακτικές που λυμαίνονται την αγορά αυξάνοντας τις τιμές προς όφελος τους”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Κιλκίς της ΕΕΚΕ, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η νέα δανειακή σύμβαση με τους επαχθείς όρους της φέρνει για άλλη μια φορά όλους τους εργαζομένους σε δεινή θέση. Η περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων ελέω της περίφημης και μόνο στα χαρτιά ανταγωνιστικότητας θα πλήξει και πάλι τις τσέπες των εργαζομένων της χώρας. Σε συνδυασμό με την νέα φορολογική επιδρομή που θα συμπιέσει κι άλλο το ήδη πενιχρό εισόδημα των απλών ανθρώπων μισθωτών και συνταξιούχων θα έχει ως άμεση συνέπεια την καταβαράθρωση της αγοράς. Η αγοραστική αξία της μεγάλης πλειονότητας των κατοίκων της χώρας προέρχεται ασφαλώς από την μεσαία και χαμηλή τάξη, του κόσμου που μοχθεί καθημερινώς για την εξασφάλιση των προς το ζην. Η νέα αφαίμαξη λοιπόν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καθίζηση της αγοράς.

Η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (παράρτημα Κιλκίς) στηρίζει και χαιρετίζει την ενέργεια καταναλωτών της Κατερίνης αγοράς πατάτας απευθείας από τον παραγωγό χωρίς τους μεσάζοντες και τις πρακτικές που λυμαίνονται την αγορά αυξάνοντας τις τιμές προς όφελος τους. Παρόμοιες ενέργειες θα πρέπει να αποτελέσουν πλέον μόνιμο γεγονός στο χώρο της ελληνικής αγοράς προκειμένου να καμφθούν οι στρεβλώσεις και οι προμήθειες των μεσαζόντων. Kαι κάποια στιγμή να κατανοήσουν οι αρμόδιοι ότι οι μισθωτοί δεν έχουμε χρηματιστηριακές συναλλαγές με το εξωτερικό ύψους εκατομμυρίων και χιλιάδων ευρώ όπως ακούγονται.

Δεν μπορεί να συνεχισθεί η ίδια κατάσταση όπου λ.χ. φρούτα ελληνικής παραγωγής να τα γεύονται οι Ελληνες πανάκριβα και οι ευρωπαίοι καταναλωτές σε πολύ χαμηλές τιμές, δεν μπορεί να εισάγουμε κρέας από ξένες χώρες (κόστος ως χώρα άνω του 1δις ευρώ ετησίως) την ώρα που η ελληνική κτηνοτροφία πλήττεται από τα δυσθεώρητα κόστη παραγωγής των προϊόντων της και να τρώμε λεμόνια και κάθε είδους οπωρολαχανικάπροερχόμενα από την Χιλή, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και κάθε μέρους της υφηλίου.

Και γενικώς να έχουμε αυξήσεις στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης (διατροφής), πετρελαίου, τιμών της ΔΕΗ, διοδίων κ.λπ. και το επίσημο ελληνικό κράτος δια του Υπουργείου να παραμένει απλός παρατηρητής κάνοντας μόνο διαπιστώσεις αντί να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό ο οποίος σε περιόδους κρίσης αυξάνεται συνεχώς αντί φυσιολογικά να μειώνεται ελέω συμπίεσης των εισοδημάτων (βρίσκεται σήμερα στο 2,2%).

Η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με την αγορά (Υπουργείο, Επιχειρηματίες-Επαγγελματίες, Καταναλωτές) και η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ συμφωνία για μείωση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης (είδη σούπερ μάρκετ και τροφίμων) θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ελάφρυνσης των καταναλωτών.

Από εκεί και πέρα η αυστηροποίηση των ποινών σε θέματα ανταγωνισμού, η αναγραφή στο ράφι της τιμής παραγωγού και της τελικής τιμής πώλησης (και με ή χωρίς ΦΠΑ) είναι κάποιες μόνο προτάσεις η υλοποίηση των οποίων θα ήταν προς το συμφέρον των μισθωτών και συνταξιούχων που βλέπουν να εξανεμίζονται τα ελλιπή έτσι κι αλλιώς (από έκτακτες εισφορές, περικοπές επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, περικοπές φοροαπαλλαγών κ.λπ.) εισοδήματα τους.

Και εν κατακλείδι φτάνει πια η ρητορεία και οι διαπιστώσεις των ιθυνόντων. Πράξεις θέλουμε να δούμε.  Δεν πάει άλλο ας το αντιληφθούν. Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ΄΄ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια΄΄.       

Σχολιάστε