My Twitter Feed

5 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Πυροβολισμοί με αφορμή θόρυβο! -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Φως παντού

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχουν πολλά μυστήρια. Και πολλή συνωμοσιολογία. Ισως γι’ αυτό ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστη στην Ελλάδα, ενώ όλες οι άλλες χώρες έχουν προχωρήσει στην εξέτασή της και τη δημοσιοποίηση ονομάτων, ποσών, διαφυγόντων φόρων, τιμωρία ενόχων και είσπραξη φόρων.

Φημολογείται εντόνως ότι στη λίστα κάποια τεράστια ποσά ανήκουν σε… φιλάνθρωπους, ευαίσθητους, καλούς Χριστιανούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των περίφημων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Αυτήν την εποχή οι ΜΚΟ είναι στο προσκήνιο προκαλώντας εκ διαμέτρου αντίθετους σχολιασμούς. Από τα αβίαστα «εύγε» για το έργο που προσφέρουν στη διαχείριση  των προσφύγων-μεταναστών έως την καχυποψία και την ευθεία κατηγορία για σκοτεινές μεθοδεύσεις. Η χαρά των ΜΚΟ, λένε κάποιοι, είναι οι μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις. Τα πρόσφατα χρόνια επιχειρήθηκαν στοιχειώδεις έλεγχοι, των χρηματοδοτικών ροών των ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται κατά βάση από κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Το τί βγήκε στη φόρα είναι απίστευτο: από ΜΚΟ «προστασίας του κροκόδειλου του Νείλου» έως την περίφημη ΜΚΟ για την «αποναρκωθέτηση ναρκοπεδίου στη Ρουάντα». Με κονδύλια ιλιγγιώδη και διαδρομές χρήματος θεοσκότεινες.

Η ερώτηση του βουλευτή Γ.Γεωργαντά προς τους αρμόδιους υπουργούς γα τον έλεγχο των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο Προσφυγικό-Μεταναστατευτικό, πέρα από καίρια είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Πρώτα να καταγραφούν αυτές οι Οργανώσεις καθώς και τα μέλη τους και φυσικά ο τρόπος λειτουργίας και η πιθανή χρηματοδότησή τους. Η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται με ενδιαφέρον καί στο νομό μας, που είναι το επίκαιρο «πεδίο δόξης λαμπρόν».

Ετσι πιθανόν θα εκλείψει και η απορία μας για τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις με μυστικότητα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σε σημεία του νομού όπου φημολογείται η ίδρυση Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων. Ετσι θα μας λυθεί και η απορία για τη φιλανθρωπία κάποιων που προσφέρουν τα χωράφια τους δωρεάν για την ίδρυση αυτών των Κέντρων. Ετσι θα «εξιχνιασθεί» και αυτή η περίεργη υπόθεση με το Γαλλικό όπου ο κ. Μουζάλας απείλησε ότι την άλλη φορά θα έλθει με τα ΜΑΤ!

Η «υπόθεση Γαλλικός» πρέπει να διαλευκανθεί μέχρι τέλους. Και γρήγορα. Κι αν κάποιοι είναι φιλάνθρωποι, καλοί Χριστιανοί να τους απονεμηθούν τα εύσημα. Αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, θα πρέπει  να ζητηθούν, ευθύνες και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος…». Τόση πρεμούρα προκαλεί. Πρεμούρα σε όλα τα στάδια. Με πρόσωπα των οποίων η σχέση θα πρέπει να αναζητηθεί.

Απ’ το Κιλκίς ίσως ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Και ίσως το κουβάρι που θα ξετυλιχθεί, να μας οδηγήσει σ’ έναν Μινώταυρο αδηφάγο, ύπουλο, προσβλητικό για όλους. Πρώτα για την Ανθρωπιά.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε