My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φυσικό Αέριο και σε Πολύκαστρο

Ο Δήμος Παιονίας βρήκε τρόπο να τροφοδοτηθεί με Φυσικό Αέριο το Πολύκαστρο, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται η κατασκευή σχετικού δικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις του δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη με εταιρία εγκατάστασης διανομής φυσικού αερίου, θα κατασκευασθεί ένα τοπικό δίκτυο, το οποίο θα διαθέτει χώρο αποθήκευσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου και θα τροφοδοτεί τα νοικοκυριά.

Όπως τονίζει ο δήμος, “με τον τρόπο αυτό θα γίνει εφικτή η τροφοδοσία σε περιοχές όπου το δίκτυο φυσικού αερίου δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ή σε περιοχές όπου η σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο διανομής καθίσταται οικονομικά ασύμφορη ή αδύνατη εξαιτίας γεωγραφικών περιορισμών”.

Στην αρχή πιλοτικά στο Πολύκαστρο και έπειτα ανάλογα και με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτών και νοικοκυριών, θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα προμήθειας και μεταφοράς Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου, μέσω του οποίου θα μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες ευρέως φάσματος καταναλωτών, που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου.

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται και τα εξής:

Το φυσικό αέριο είναι ένα αποδοτικό καύσιμο, το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή θερμογόνο του δύναμη και τον υψηλό βαθμό απόδοσης σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή του σε σχέση με τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα.

Το γεγονός αυτό καθιστά το εν λόγω καύσιμο εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ειδικά σε μια περιοχή σαν τη δική μας η οποία τους χειμερινούς μήνες αγγίζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εκτιμούμε η λύση της χρήσης φυσικού αερίου θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά μας, τα οποία συν τοις άλλοις χειμάζονται από την οικονομική κρίση.”

Σχολιάστε