My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Φτωχοί συγγενείς” σε νοσοκομεία

(Βίντεο από τη πορεία) Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλουν το Υπουργείο Υγείας για τη σύσταση κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού “δυο ταχυτήτων”, κάτι που οδηγεί στη κατάρρευση του ΕΣΥ.

Υπογραμμίζοντας ότι “στη νοσηλευτική οικογένεια δεν υπάρχουν φτωχοί συγγενείς”, το σωματείο των εργαζομένων διεκδικεί:

  • Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού
  • Άμεση Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ νοσηλευτών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Στο σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 21 Μαΐου, έχει ως εξής:

“Εμείς οι εργαζόμενοι, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν που έγινε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, διαπιστώνουμε και καταγγέλλουμε :

Το Υπουργείο Υγείας, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης και πριν τελειώσουν τα χειροκροτήματα για τους «ήρωες» νοσηλευτές, προχωράει σε μια απαράδεκτη, προκλητική και επιθετική ενέργεια εναντίον τους, προωθώντας διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση επιχειρεί να αφήσει εκτός του κλάδου των νοσηλευτών το 40% του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, που χωρίς την δική του καθημερινή προσφορά νοσηλευτικών υπηρεσιών το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Δίχως χρόνο για ουσιώδη διάλογο, δίχως περιθώρια για εναλλακτικές προτάσεις, με φανερή έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, αποφασίζει για τις ζωές μας, με συνοπτικές διαδικασίες, έτσι απλά.

Το Υπουργείο Υγείας δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει τη διαχρονική θέση της που είναι ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Γιατί κύριοι Υπουργοί Υγείας της κυβέρνησης; Δεν γνωρίζετε για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας;

Δεν γνωρίζετε ότι πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές που κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς;

Δεν γνωρίζετε ότι η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών;

Κύριοι Υπουργοί της κυβέρνησης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση: στη νοσηλευτική οικογένεια δεν υπάρχουν φτωχοί συγγενείς!

Όπως απέναντι στον ασθενή μας, πέφτουμε όλοι μαζί στη μάχη για την ζωή και την προαγωγή της υγείας του, έτσι και πάλι ενωμένοι σαν μια γροθιά θα υπερασπιστούμε το αδιάσπαστο του κλάδου.

Δεν χωράνε διχόνοιες στους λειτουργούς της υγείας και κανείς δεν μπορεί να τις σπείρει με τεχνητές διαιρέσεις.

Όπως και στο παρελθόν αποτρέψαμε παρόμοια σχέδια έτσι θα κάνουμε και τώρα με όπλο τον αγώνα ενάντια στις συντεχνιακές – διασπαστικές λογικές και την ενότητα όλων των συναδέλφων.

Διεκδικούμε το σεβασμό που αξίζει σε κάθε νοσηλευτή. Ζητούμε και διεκδικούμε το αυτονόητο. Όταν η αδικία ψηφίζεται σε νόμο η αντίσταση γίνεται υποχρέωση.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.

Διεκδικούμε:

Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις.

Άμεση Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ νοσηλευτών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων και επικουρικών.

Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν.

Εν κατακλείδι, καλούμε τον Υπουργό και τους Βουλευτές του Νομού όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη ,τους Δημάρχους τα Δημοτικά Συμβούλια και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας και να δεσμευτούν ότι θα αντιταχθούν στον με οποιοδήποτε τρόπο διχασμό και διαίρεσή του κλάδου μας με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και το νοσοκομείο μας.

Η δική μας απάντηση θα είναι Δυναμική – Μαζική”

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από τη πορεία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς:

Σχολιάστε