My Twitter Feed

31 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολυμάνσεις και μέτρα σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

9 τα νέα κρούσματα στο νομό μας -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

Τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

Τι ζητά η ΕΛΜΕ για τα σχολεία -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

«Περίεργες ενέργειες με το δρόμο» -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

14 τα νέα κρούσματα στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

Κορονοϊός:..Ανεβήκαμε πια επίπεδο -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

Κλειστά σχολεία και τάξεις σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

«Φτιάξτε τμήματα προσανατολισμού»

Να λειτουργήσουν εδώ και τώρα τα Τμήματα Προσανατολισμού στα ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου και ΣΣ Μουριών, ζήτησε ο δημ. σύμβουλος της ΛΑΣΥ, Γιάννης Φαχουρίδης, με την ακόλουθη τοποθέτηση στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς:

«Τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και ένα μήνα, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζει κι άλλο τη δημόσια εκπαίδευση, δεν ιεραρχεί τη μόρφωση των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη έγκριση λειτουργίας των Τμημάτων Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου στα ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου και ΣΣ μουριών. Η αιτιολόγηση της Κυβέρνησης είναι ότι τα τμήματα έχουν λίγους μαθητές και ότι ο νόμος προβλέπει τη μη λειτουργία τους.

Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας δεν έχουν σημασία οι επιλογές, οι αποφάσεις και τα όνειρα των μαθητών, αλλά τους λογαριάζει μόνο ως αριθμούς. Μ’ αυτό τον τρόπο τους θέτει το εκβιαστικό δίλημμα: «ή αλλάζετε κατεύθυνση ή αλλάζετε σχολείο». Το σύνθημα της κυβέρνησης «ανάπτυξη για όλους», μάλλον δεν τους περιλαμβάνει όλους και αφήνει απ’ έξω τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη λειτουργούν όλα τα τμήματα σε κάθε σχολείο. Αντίθετα, με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών, των δυνατοτήτων του ανθρώπου, τα παιδιά μας μπορούν να έχουν την παιδεία και τη μόρφωση που τους αξίζει, σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς, και με την ελευθερία να επιλέξουν το μέλλον που επιθυμούν. Ακόμα και ένας μαθητής να ήθελε να επιλέξει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα έπρεπε να του δίνεται αυτό το δικαίωμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών να λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα τμήματα και συμπαραστέκεται στο αγώνα που έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες οι μαθητές των δύο σχολείων.

Για να ενισχυθεί αυτός ο αγώνας:

  • Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να πράξει το ίδιο, να εγκρίνει ψήφισμα για την λειτουργία των τμημάτων στα δύο σχολεία και να πάρει πρωτοβουλίες στην πράξη ώστε η κυβέρνηση να αποφασίσει τελικά να λειτουργήσει τα συγκεκριμένα τμήματα.

Αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να την αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς του Δήμου μας και να σταθούν στο πλάι των νέων παιδιών του τόπου μας, τα οποία έχουν όνειρα και τα διεκδικούν. Το σύνθημά τους, έξω από το σχολείο, πραγματικά συμπυκνώνει όλη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί: «Θέλω απλά να πάω στο σχολείο μου. Είναι τόσο δύσκολο;»

Ψήφισμα καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία

Στην ίδια συνεδρίαση, η ΛΑ.ΣΥ. κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στον κουρδικό και συριακό λαό.

Οι δήθεν κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι άσφαιρες και χωρίς αποτέλεσμα όπως έχει καταδείξει η πείρα.

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Ο κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της «προστασίας» των ιμπεριαλιστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κουρδικό και στον συριακό λαό. Ζητά να μην έχει καμία εμπλοκή η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.»

Σχολιάστε