My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Φτανει πια η ιλαροτραγωδια!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης (ΚΙΛΚΙΣ24)

————————————————————————————————————————————————————————————–Επιτέλους, αυτή η ιλαροτραγωδία του πολιτικού συστήματος πρέπει να τελειώσει. Όχι “κάποια στιγμή”. Τώρα! Γελάσαμε, ξεκαρδιστήκαμε αρκετά με τα ρεζιλίκια τους, ε μπάστα, που θα `λεγε κι ο φίλος μας ο Μάριο Μόντι.

Τρεις βουλευτές βγάλαμε εδώ στο Κιλκίς, ο ένας (Γ. Φλωρίδης) δεν υπάρχει πια (και πολύ καλώς, δεν υπάρχει – ως βουλευτής, εννοείται), ο άλλος (Κ. Κιλτίδης) άλλαξε κόμμα (ή μάλλον κόμματα) κι ο παράλλος (Θ. Παραστατίδης) είναι πλέον ανεξάρτητος αφού τον καρατόμησε ο Γ. Παπανδρέου επειδή τόλμησε να πει “όχι σ` όλα” για το μνημόνιο-2. Επιπλέον, έχουμε κι έναν βουλευτή (Γ. Φραγγίδης), ο οποίος στις εκλογές του `9 δεν εκλέχτηκε. Κι όσο για την κεντρική πολιτική σκηνή, τα `χουμε δει όλα! Τόσα, όσα δεν είδε αυτός ο ταλαίπωρος τόπος, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, εδώ και 182 χρόνια!

Επειδή όμως η κωμωδία με το πολιτικό σύστημα εξελίσσεται πια σε τραγωδία για τη χώρα, καιρός να εμφανιστεί ο από μηχανής Θεός. Που στις δημοκρατίες δεν μπορεί να `ναι άλλος απ` τη λαϊκή ετυμηγορία. Την οποία θεωρούν κάποιοι, όπως ο …ακραιφνής δημοκράτης Μιχ. Χρυσοχοίδης, ωσάν ζαριά που παίζεται η τύχη της Ελλάδας! Κάτι σαν τον αλήστου μνήμης Γεώργιο Παπαδόπουλο, που θεωρούσε ανώριμο τον ελληνικό λαό για εκλογές και γι` αυτό φρόντισε να τον τοποθετήσει για επτά συναπτά έτη επί της χειρουργικής κλίνης, γυψωμένο.

Σε ποιά πολιτική επιστήμη που σπουδάσατε ή εντρυφήσατε ενδελεχώς, ώ περισπούδαστοι κυβερνώντες μας, το γράφει ότι μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις για τις επόμενες δεκαετίες χωρίς τη νωπή εντολή του κοσμάκη; Ποιό μακιαβελικό σύγγραμμα αναφέρει ότι ομνύουμε στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών μονάχα όταν μας συμφέρει, και την ξορκίσουμε όπως ο εξαποδός το λιβάνι, όταν οσφρυζόμεθα καλπική (κι όχι …κάλπικη) πανωλεθρία; Και γιατί να μην πιστέψουμε τους παλιούς μαρξιστές (άλλης τάξεως απορία είναι, αν υπάρχουν και καινούργοι τοιούτοι!), που ονομάτιζαν τη δημοκρατία σας “δικτατορία της αστικής τάξης”;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Ο γράφων δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας. Πιστέυει όμως ότι θ` αποδώσουν μια στοιχειώδη πολιτική δικαιοσύνη, καταγράφοντας κατά σημαντικό βαθμό τον θεμελιακά νέο συσχετισμό των δυνάμεων (σε ποσοστά, βέβαια, κι όχι σε έδρες) και ανανεώνοντας σε συντριπτικό βαθμό το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Έτσι, που κι αν ακόμα χρειαστεί οι καινούργοι να συνεχίσουν την λεηλασία μας, να το κάνουν αυτοί. Κι όχι εσείς, οι οποίοι μας φτάσατε στο δίλημμα “ή πεθαίνετε ή πεθαίνετε…περισσότερο”, που κραδαίνει με περισσή ξεδιαντροπιά ο πολύς κ. Βενιζέλος απειλώντας θεούς και ανθρώπους αυτής της χώρας.

Ο γράφων πιστεύει ότι και μετά τις επόμενες εκλογές, μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή θα προκείψει, με κορμό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καρατζαφέρη και άλλα μνημονιακά αποκόμματα τύπου Ντόρας (εφ` όσον φυσικά διαβούν το κατώφλι της Βουλής, πράμα που φαντάζει, σήμερα τουλάχιστον, εξαιρετικά απίθανο). Μια κυβέρνηση, δηλαδή, που θα εφαρμόζει την ίδια ακριβώς πολιτική, παίρνοντας τη σκυτάλη από `κει που θα την πετάξουν (κι όχι, θα παραδώσουν) οι σημερινοί κρατούντες. Βλέπετε, φροντίζουν γι` αυτό κι όσοι στα λόγια εξαπολύουν μύδρους εναντίον της σημερινής τάξης πραγμάτων, αλλά στη πράξη αρνούνται να συμβάλουν σε μια πειστική συγκροτημένη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Παρ` όλα αυτά, και μόνο που θα ξεκαθαρίσει μέχρι τελευταίου κόκκου η ήρα απ` το στάρι, και θα δημιουργηθούν οι δύο ισχυροί (πραγματικοί κι όχι οι ψευδεπίγραφοι μεταπολιτευτικοί) πόλοι, θα `ναι μια ουσιαστική προσφορά στο νέο πολιτικό σύστημα της χώρας. Έτσι, για να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

 

 

 

 

Σχόλια
8 Σχόλια to “Φτανει πια η ιλαροτραγωδια!”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Αγαπητέ Γιάννη, για άλλη μία φορά θέτεις τον “δάκτυλον επι τον τύπον των ήλων”…και αυτό είναι τόσο αληθινό, όσο και επώδυνο. Ομως ναι, τώρα είναι η ώρα καί της αλήθειας καί της οδύνης. Μιάς οδύνης θέλω να πιστεύω ουχί μόνον οικονομικής και ηθικής, αλλά κυρίως δημιουργικής, ωσάν τις οδύνες του τοκετού που φέρνουν στον κόσμο κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο. Ωστόσο,το όλον παίγνιον του μέλλοντός μας θα παιχτεί στο πεδίο της ατομικής συνείδησης περι του χρέους που έχουμε ως απλοί πολίτες απέναντι σ’ όλα αυτά που αποτελούν την βαθύτερη ανα τις χιλιετηρίδες καταβολή του ελληνικού πνεύματος και που βρίθει αξιών “ξεχασμένων’ και άλλων υψηλών παρακαταθηκών. Αν η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου μέσα απο τις στερήσεις και υστερήσεις βιωματικού χαρακτήρα, αντιληφθεί οτι η ώρα του αποχωρισμού και του διαζυγίου απο τις κομματικές παθογένεις και άλλες αγκυλώσεις ήνεγκεν, τότε οι οδύνες θα οδηγήσουν σε μιά νέα αναγέννηση. Αν όχι, τότε θα εκχωρίσουμε ως άβουλα ασπόνδυλα, κάθε κυριαρχικό δικαίωμά μας που με τόσους αγώνες, πολέμους, επαναστάσεις και θυσίες αποκτήσαν οι πρόγονοί μας. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ΤΟ ΡΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΌΣ ΜΑΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 2. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

  Δες λοιπόν και τη δική μου κωμωδία:
  αποτελέσματα εκλογών Ν. Κιλκίς 2009
  http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html

  αποτελέσματα εκλογών Ν. Κιλκίς 2007
  http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/index.html

  Ή πολύ ηλίθιοι είναι στο νομό μας ή πολύ κλέφτες, διαλέξτε εσείς (εγώ κλέφτες-κουτοπόνηροι-κομματόσκυλα πιστεύω). “Χτύπα” τον γείτονά σου και άφησε τον πολιτικό, τον πρώτο τον έχεις δίπλα σου.

  • Ο/Η fokas λέει:

   Ακριβώς ότι κάνεις και εσύ κύριε Βλαχάκη. Αφήνεις τους πολιτικούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα και ‘’χτυπάς’’ τους πολίτες (δεν γνωρίζω και αν είσαι από τα μέρη μας για να πω τους διπλανούς σου).

   Μερικά από αυτά που έχεις πει: Τσιράκια του Τρεμόπουλου όσοι δεν θέλουν τα μεταλλεία, κακοί κουμουνιστές, υποκριτές, επαναστάτες της δεκάρας και πολλοί άλλοι οι χαρακτηρισμοί σου. Τουλάχιστον το δηλώνεις ότι είσαι κότα και τα ‘’βάζεις’’ με αυτούς που ‘’σε παίρνει’’ (επώνυμα-ανώνυμαα πάντα). Γιατί επώνυμα επώνυμα λίγο δύσκολο το βλέπω να έχεις το σθένος να εκφράσεις τις ίδιες απόψεις.

 3. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

  Εσύ είσαι κότα………πές μου το ονοματεπώνυμο πρώτα και μετά μίλα για θάρρος. Άλλη φορά θα σε ρωτώ κύριε φασίστα πριν κάνω οτιδήποτε στη ζωή μου…..Σταλινικέ.

  • Ο/Η fokas λέει:

   Δεν είμαι φασίστας ούτε Σταλινικός. Τροτσκιστής είμαι. Για το επώνυμο και το όνομα μας ας κάνουμε ένα Debate για να τα μάθουν όλοι. Επώνυμη Κοτούλα!!!

 4. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

  Σιγά ρε ο Πάπας είσαι και θέλεις να κάνουμε και debate για να μας πεις και το όνομά σου;;;;; Ανώνυμε δειλέ!!!! Ούτε με ενδιαφέρει κιόλας να σου πώ την αλήθεια…….(ξέρω οτι είστε αριστεροί, δεν χρειάζεται να μου το δηλώσετε).

  • Ο/Η fokas λέει:

   Ο Πάπας δεν είμαι γιατί εκείνος δεν είναι αριστερός. Εσύ πρέπει να είσαι μεγάλο ‘’θέμα’’ για να θεωρείς ότι μόνο με τον Πάπα μπορείς να κάνεις debate!!!
   Και ΕΙΜΑΙ αριστερός. Δεν ΕΙΜΑΣΤΕ αριστεροί. Προχώρησε τόσο η αρρώστια του μυαλού σου και νομίζεις ότι συνομιλείς με πολλούς? Μόνον εγώ είμαι..κου κου!!!

 5. Ο/Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ λέει:

  ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ .
  ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΞΑΝΑ
  ΟΥΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
  ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ “ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ”.
  ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ
  ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ !

Σχολιάστε