My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φροντιστήρια: Δεν είμαστε καρτέλ

glossesΜ` αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού περί επιβολής προστίμου σε συλλόγους φροντιστηριούχων ξένων γλωσσών, μεταξύ των οποίων και αυτού του Κιλκίς, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις ανακρίβειες που ακουστήκανε στα ΜΜΕ αισθανόμαστε την ανάγκη να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση ανακοινώνοντας ότι:

Α) Είναι τελείως εκτός πραγματικότητας ο χαρακτηρισμός «καρτέλ» όσον αφορά τα μέλη του συλλόγου μας και σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε ότι εφάρμοζαν πρακτικές ελέγχου των τιμών στην αγορά της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, αφού αυτό αποδεικνύεται αναμφισβήτητα από το παρατηρητήριο τιμών στο οποίο κάθε χρόνο, βάσει νόμου, δηλώνουμε τα ετήσια δίδακτρά μας ανά γλώσσα και τάξη.

Οι ίδιοι οι γονείς γνωρίζουν ότι στα Κ.Ξ.Γ. υπάρχουν διακυμάνσεις στα δίδακτρα  και μετά από έλεγχο αγοράς επιλέγουν το κέντρο όπου θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.

Β) Δεν αποκλείσαμε ποτέ υποψηφίους από Κ.Ξ.Γ. μη μέλη του συλλόγου στη συμμετοχή των εξετάσεων που διενεργεί ο σύλλογος. Αυτό αποδεικνύεται και από τις εκδηλώσεις απονομής βεβαιώσεων που γίνονται για τους επιτυχόντες, και λαμβάνουν μέρος και μαθητές άλλων Κ.Ξ.Γ.

Γ)  Ούτε επιβάλαμε περιορισμούς στα μέλη μας να μη συμμετέχουν σε εξετάσεις άλλων φορέων. Η κοινωνία του Ν. Κιλκίς γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μαθητές του νομού συμμετέχουν σε αντίστοιχες εξετάσεις και το αποδεικνύει και η ύπαρξη εξεταστικών κέντρων των άλλων φορέων. 

Δ)  Ο μόνος λόγος ύπαρξης του μορφωτικού και πολιτιστικού φορέα μας είναι η διαφανής και νόμιμη στήριξη των μικρών –μικρομεσαίων ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, των οποίων – καθώς και των οικογενειών των εργαζομένων στον κλάδο μας – η ίδια η επιβίωση υφίσταται σκληρή δοκιμασία τα τελευταία χρόνια, όπως και όλου του ελληνικού λαού.

Ε)  Με τελικό στόχο τη συνέχιση παροχής των άριστων υπηρεσιών μας προς τον Έλληνα μαθητή, εδώ και χρόνια αναπροσαρμόζουμε συνεχώς – μέσα στο αδήριτα λογικό πλαίσιο των αναγκών μας – το οικονομικό βάρος που καλούμαστε όλοι μας, κι εμείς  οι ίδιοι ως οικογενειάρχες, να επωμιστούμε για τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΣΤ)  Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει . Υπάρχουν για αυτά τα θέματα οι κατάλληλες νομικές διαδικασίες οι οποίες και θα ακολουθηθούν. Είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που μας παρέχει ο νόμος για την αποκατάσταση της αλήθειας και την τελική δικαίωση του κλάδου και των συναδέλφων μας.”

Σχολιάστε