My Twitter Feed

27 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχή καθηγητών από εκλογές -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

ΚΚΕ: Για την ζωή και την Υγεία -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Το Σαββατοκύριακο του κορονοϊού! -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Έφυγε νωρίς ο Χρ. Καραθόδωρος -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Ρομπότ – αγρότης made in Kilkis! -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

ΓΑΣΚ: Πήρε το ντέρμπι στη Κατερίνη -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Αποχή ΠΑΜΕ από εκλογές καθηγητών -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Φραγγίδης: Για Ν. Καβάλα και άλλα

«Oι υποδομές στο Κέντρο Φιλοξενίας Ν. Καβάλας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν. Η φιλοξενία υποτίθεται ότι ήταν προσωρινή, για ένα μήνα. Πέρασε ο ένας μήνας αλλά τίποτα ακόμα.»

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το προσφυγικό ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας ΕΡΤ 3 102fm.

Διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του Δημήτρη  Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο της Novartis

Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε πει εξαρχής ότι στηρίζουμε την προσπάθεια της διαλεύκανσης του σκανδάλου της Novartis, το οποίο ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και χρησιμοποιήθηκε για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να υπάρχουν τουλάχιστον ενδείξεις ή αποδείξεις για κάτι. Θέλουμε να βγουν όλα στο φως. Ό,τι υπάρχει. Είδαμε ακόμα και μέσα στο δικαστικό σώμα να υπάρχουν αλληλοκατηγορίες εισαγγελέων και αντιπαραθέσεις, φαινόμενο που αμαυρώνει το κύρος της Δικαιοσύνης. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο. Πρέπει όλα να διαλευκανθούν, ώστε ο πολίτης να έχει εμπιστοσύνη και στην Πολιτική και στη Δικαιοσύνη. Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, πιστεύω ότι κατηγορείται αδίκως. Ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους για να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο νομό Κιλκίς

Ο νομός μας ήταν ο πρώτος στην ηπειρωτική Ελλάδα που επωμίστηκε μεγάλο βάρος, με την Ειδομένη αλλά και δύο ακόμα καταυλισμούς, της Νέας Καβάλας και του Χέρσου. Ο καταυλισμός του Χέρσου τώρα έχει κλείσει αλλά η Νέα Καβάλα, που φιλοξενούσε ήδη 1.000 άτομα, υποδέχθηκε πρόσφατα 1.029 πρόσφυγες-μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια της Λέσβου.

Είναι γεγονός ότι οι υποδομές δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν. Για παράδειγμα, η ύδρευση είναι επαρκής για 300 άτομα και όχι για 2.000 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Επίσης, είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά το αν θα συνεχίσει να υπάρχει το μέχρι τώρα ήρεμο κλίμα, καθώς επικρατεί μία αντίθεση εκεί.

Τα πρώτα 1.000 άτομα που υπήρχαν στον καταυλισμό ζουν σε κοντέινερ και σε συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτούς τους  1.029 που ήρθαν τώρα, οι οποίοι ζουν σε σκηνές. Στις σκηνές, όπως καταλαβαίνετε, όταν είχαμε μεγάλες θερμοκρασίες είχε πολλή ζέστη και τώρα έχει κρύο και οι συνθήκες θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Είχα επισκεφθεί τον καταυλισμό από την πρώτη μέρα που μεταφέρθηκαν οι 1.029 από τη Μόρια και είχα εκφράσει άμεσα την ανησυχία μου γι αυτή την αντίθεση που επικρατεί και τις διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε κοντέινερ και σε σκηνές. Εξάλλου, η φιλοξενία υποτίθεται ότι ήταν προσωρινή, για ένα μήνα. Πέρασε ο ένας μήνας αλλά τίποτα ακόμα. Φαίνεται ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη. Άλλα λέμε, άλλα κάνουμε.

 Για την ψήφο των αποδήμων

Είμαστε υπέρ της ψήφου των αποδήμων. Θα πρέπει να μπορούν να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία των ψηφοφόρων θα είναι επικαιροποιημένα και θα είναιεγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Όχι ανεξέλεγκτα.Οι Έλληνες του εξωτερικού θα πρέπει να έχουν ένα λόγο στην πατρίδα τους. Δε μπορεί από τη μια να τους ζητάμε να χρησιμοποιήσουν την τεράστια δύναμη και επιρροή που έχουν προς όφελος της πατρίδας μας και από την άλλη να μην τους αφήνουμε να έχουν λόγο μέσω της ψήφου τους στα δρώμενα της Ελλάδας. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει βέβαια να πάμε σε μια διαδικασία που θα είναι ανεξέλεγκτη, δηλαδή να μη γνωρίζουμε ποιοι ψηφίζουν και πώς ψηφίζουν, πού θα μετράει η ψήφος τους, πόσοι βουλευτές θα εκλέγονται. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και να καταλήξουμε σε έναν κοινό παρονομαστή.

Για το αν το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε πιο κοντά στον Έλληνα πολίτη και στα προβλήματα που έχει. Πάντοτε η στάση μας εδώ και χρόνια, αν και πληρώσαμε δυσανάλογα το μάρμαρο για όλο το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο για τα λάθη που μας αναλογούσαν, ήταν αντικειμενική και προς όφελος του τόπου. Έτσι και σήμερα η στάση μας είναι η υπεύθυνη, προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση. Θα στηρίζουμε ό,τι θεωρούμε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών και θα είμαστε απέναντι σε ό,τι διαφωνούμε. Αυτό ίσχυε και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ισχύει και σήμερα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχολιάστε