My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Φορτσάρει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ

 voudouris-parastatidis-moutsinasΤην πρώτη της Πανελλαδική Διάσκεψη θα πραγματοποιήσει η πολιτική Κίνηση ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ, στην οποία ως γνωστό συμμετέχει κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης. Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 10:30 πμ, στο ξενοδοχείο Stanley, στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστούν τα κείμενα (Διακήρυξη, Όραμα-Πρόγραμμα-Στρατηγική, Καταστατικό) και οι δράσεις, οι οποίες είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.

Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί σχολιαστές και προσωπικότητες, που δεν εντάσσονται υποχρεωτικά στην Κίνηση, αλλά που μπορούν να εμπλουτίσουν τις πολιτικές της θέσεις, όπως οι Στέλιος Κούλογλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Παύλος Τσίμας, Σταύρος Λυγερός, Γιώργος Σωτηρέλης, Κώστας Χρυσόγονος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Μίμης Ανδρούλακης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεώργιος Κασαπίδης, Νίκος Παππάς κα.

Όσο για τις Περιφερειακές εκλογές, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κίνησης, στις 15 Ιανουαρίου 2014, συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις και ζυμώσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις, και πιο συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στους δήμους Βόλου, Καρδίτσας Ερέτριας, Τρικάλωνκαι Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού ενέκρινε και τις ακόλουθες προγραμματικές θέσεις:

Έχοντας πλέον διατυπώσει το προγραμματικό μας πλαίσιο και έχοντας θέσει σε συνεχή διαβούλευση συγκεκριμένες δράσεις, αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Να ολοκληρώσουμε τον κύκλο που ξεκινήσαμε πριν περίπου έναν χρόνο, δίνοντας θεσμική μορφή στην πολιτική πρωτοβουλία μας, βάσει του καταστατικού που έχουμε επεξεργαστεί και το οποίο έχει ήδη υπογραφτεί από πάνω από 200 φίλους.

2. Τα βασικά χαρακτηριστικά του φορέα αυτού είναι τα εξής:

Α. Έχει διακριτό πολιτικό εγχείρημα, το οποίο τον διαφοροποιεί απ’ όλα τα υπάρχοντα κόμματα.

Β. Φιλοδοξεί την διεύρυνσή του, συστρατεύοντας τον μέγιστο αριθμό συμπολιτών μας που μοιράζονται τις ιδέες μας.

Γ. Επιδιώκει να παρέμβει ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτόνομα ή/και σε συνεργασία με άλλους κομματικούς και πολιτικούς φορείς.

Τα χαρακτηριστικά αυτά προσδίδουν στον φορέα μας την ουσιαστική υπόσταση ενός πολιτικού κόμματος. Εντούτοις, δεν επιθυμούμε την χρήση αυτής της λέξης, η οποία παραπέμπει σε νοσηρές καταστάσεις, σε πυραμιδικούς κομματικούς μηχανισμούς,  που δεν μας εκφράζουν. Συνεπώς, σχετικά με την θεσμική μας υπόσταση, θα εξετάσουμε την βέλτιστη λύση που θα συνδυάζει την σωστή επικοινωνιακή απόδοση της ταυτότητάς μας και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ως πολιτικός φορέας.

3. Υπό την ιδιότητα του δικού μας πολιτικού φορέα, θα συμμετέχουμε σε ομάδες και συμπράξεις, ανοιχτές σε πολίτες προερχόμενους από διάφορους πολιτικούς ορίζοντες, ειδικά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.”

 

Σχολιάστε