My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Φλωρίδης: Οχι κομμα αλλα μετωπο διασωσης

Ο “Κοινωνικός Σύνδεσμος” δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα , αλλά θέλει τη συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού μετώπου με στόχο τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τόνισε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, παρουσιάζοντας τους στόχους του νέου πολιτικού κινήματος, σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι πρέπει να εκφραστεί πολιτικά ο χώρος του ριζοσπαστικού κέντρου και της μετριοπαθούς και υπεύθυνης Αριστεράς και η πρόταση είναι “νοικοκύρεμα με δικαιοσύνη”.

“Η χώρα πρέπει να λύσει το πολιτικό της πρόβλημα αλλιώς δεν πρόκειται να λύσει κανένα”, υπογράμμισε ο παραιτηθείς Κιλκισιώτης πρώην βουλευτής, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του πολιτικού συστήματος, το οποίο χαρακτήρισε “ανάπηρο”. Στα πολιτικά επιτελεία δεν συζητούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά τι θέλει ο αρχηγός, πότε συμφέρει να γίνουν οι εκλογές και ποιός θα διαδεχθεί τον Παπανδρέου, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας, ενώ για την κυβέρνηση Παπανδρέου είπε ότι υπήρξε η πιο ακραία εμφάνιση της αντίληψης του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται πρωθυπουργός κατακτά και τη χώρα. “Μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο”, είπε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν και οι καθηγητές, Γιάννης Στουρνάρας (υποστήριξε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί εντός του ευρώ διότι επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή) και Ορέστης Καλόγηρος (τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κινήματος).

Σχόλια
One Response to “Φλωρίδης: Οχι κομμα αλλα μετωπο διασωσης”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Οποιος επισκέπτης-αναγνώστης ξέρει τί σημαίνουν πολιτικά και πρακτικά οι όροι “ριζοσπαστικό κέντρο”και “μετριοπαθής Αριστερά”, παρακαλώ να μας τους αναλύσει. Αν ένα “μέτωπο” όπως ο “ΚΟΙ.ΣΥΝ.” χρησιμοποιεί όρους που και ο τελευταίος πολίτης δεν καταλαβαίνει(λέγεται και “ξύλινη γλώσσα”), τότε δεν είναι τίποτε άλλο παρα μία παραλλαγή κόμματος… χωρίς υποψήφιους. Αύριο ο ψηφοφόρος θα ψηφίσει τα συγκεκριμένα υπάρχοντα κόμματα και όχι τον “ΚΟΙ.ΣΥΝ.” Επομένως πώς θα γίνουν πράξη αυτά που επαγγέλεται το “μέτωπο”; Η συγκρότησή του, “με στόχο την διάσωση και την ανόρθωση της χώρας μέσα στην Ε.Ε.”, όπως διακυρήσει, θα είναι εξωκοινοβουλευτικός μηχανισμός; Αν ναί, με ποιόν τρόπο θα γίνονται νόμοι του κράτους οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει; Εκτός κι’ άν η ονομασία “μέτωπο” ή “κίνημα” είναι ο σημερινός προθάλαμος για την μετεξέλιξή του σε κόμμα, ΑΝΑΛΟΓΑ με την απήχηση που θά’ χει, κατα την πορεία του, στον κόσμο. Δηλαδή, αν εχουν μικρή απήχηση μένουν “μέτωπο” προβληματισμού ες αεί, ενώ αν ο κόσμος τους αγκαλιάσει πλατειά, κατεβαίνουν κανονικά στις εκλογές διεκδικώντας τα γνωστά. Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη καί εκ του ασφαλούς ή αλλιώς, βλέποντας και κάνοντας. Εξυπνο θα έλεγα ! Εσείς τί λέτε ;

Σχολιάστε