My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Φιμώνουν το Περιφερειακό”

Ακύρωση των συνεδριάσεων και φίμωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγγέλλουν οι παρατάξεις Κοιτάμε Μπροστά (ΣΥΡΙΖΑ) και Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Κοιτάμε Μπροστά

Η ανακοίνωση της παράταξης Κοιτάμε Μπροστά με τίτλο “η ακύρωση των συνεδριάσεων είναι ένδειξη πανικού!”:

Η σημερινή μετατροπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας από τηλεδιάσκεψη σε «δια περιφοράς», μόλις μια ώρα πριν την έναρξη, καθώς και η αντίστοιχη κατάργηση του διαλόγου είναι το τελευταίο δείγμα ακύρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο άλλωστε έχει να συνεδριάσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, δείχνει τη διοίκηση να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, λόγω και του ότι φαίνεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση με τον κορονοϊό στην πόλη.

Η παράταξή μας κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο κείμενο με τις απόψεις της για τον προϋπολογισμό του 2021, το οποίο και ακολουθεί. Καλεί, ωστόσο, τον κ. Τζιτιζκώστα να καλέσει σύντομα και με τηλεδιάσκεψη νέα κανονική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να φανεί ότι το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της Περιφέρειας μπορεί και συνεδριάζει ψύχραιμα και υπεύθυνα για την πρωτόγνωρη κρίση και δεν μπαίνει για κανέναν λόγο «στον γύψο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Η Διοίκηση της ΠΚΜ, μια ώρα πριν τη συνεδρίαση του Π.Σ. (12μ, 12.11.2020) για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, προχώρησε στην ακύρωση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη και τη διεξαγωγή της «δια περιφοράς», δηλαδή χωρίς συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ουσιαστική ενημέρωση!

Αυτή η αρνητική εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της αδράνειας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έχει να συνεδριάσει, με ευθύνη της Διοίκησης, από τα τέλη Σεπτέμβρη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την εκδήλωση του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας και τις σημαντικές εξελίξεις με την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι ευθύνες του Περιφερειάρχη και συνολικά της Διοίκησης της ΠΚΜ είναι μεγάλες. Η αιτιολόγηση της ακύρωσης της τηλεδιάσκεψης με πρόφαση τα ζητήματα της πανδημίας όχι μόνο δεν πείθει αλλά δημιουργεί και εύλογο προβληματισμό, την ίδια ώρα ακριβώς που η Διοίκηση ορίζει συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης με τηλεδιάσκεψη.

Ο ελιγμός της παράκαμψης της ζωντανής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να βάλει «κάτω από το χαλάκι», ούτε το σημαντικό πολιτικό ζήτημα της συνέχισης συμμετοχής συμβούλων, που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και Επιτροπών της ΠΚΜ, ούτε τις ευθύνες της Διοίκησης της ΠΚΜ που συμπληρώνουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας.

Χρειάζεται άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, να οριστεί συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα της ΧΑ αλλά και το θέμα της πανδημίας, υιοθετώντας συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων και πρωτοβουλιών για την ΠΚΜ.

Σχολιάστε