My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φιλόδοξη δράση στη Παιονία

Ένα μεγάλο αθλο-εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που απευθύνεται στα νέα παιδιά του Νομού, της Ελλάδας αλλά και της ομογένειας, το “Smobac Program”, με βασικό αντικείμενο το μπάσκετ και την φυσική κατάσταση των αθλητών, θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2019 στον Δήμο Παιονίας, με πυρήνα την όμορφη Γουμένισσα και το Πάικο.

Έναν ευλογημένο τόπο με ιδιαίτερη και μεγάλη ιστορία, που αφορά τους αμπελώνες και το σταφύλι, τους δρόμους του κρασιού, τα σύγχρονα οινοποιεία, την καλλιέργεια του μεταξιού, με το τοπικό εργοστάσιο – μουσείο μεταξοσκώληκα, ένα από τα μεγαλύτερα καστανοδάση στην Ελλάδα, τα περίφημα χάλκινα της Γουμένισσας με τις Βαλκανικές μελωδίες και ήχους, τον μοναστηριακό τουρισμό και τέλος το πανέμορφο φυσικό τοπίο του βουνού Πάικου, έναν παρθένο φυσικό παράδεισο με πολλές εναλλακτικές διαδρομές και μονοπάτια, πλούσια βλάστηση και ποτάμια.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Θάνο Σόφτση, ανακοίνωσε την υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, που θα συμβάλει στην βελτίωση και εξέλιξη των τεχνικών – πνευματικών και κινητικών δεξιοτήτων των αθλητών που θα συμμετέχουν, μέσα από ένα εξειδικευμένο και πρωτότυπο διαδραστικό πλάνο.

“Με ιδιαίτερη χαρά προχωρούμε σε μία μεγάλη συνεργασία που θα δώσει σαφή προστιθέμενη αξία στον τόπο μας αλλά και τους νέους. Το φιλόδοξο πενθήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας και θα συμβάλει στην εξωστρέφεια του τόπου μας, δίνοντάς μας την δυνατότητα να αναδείξουμε τις φυσικές του ομορφιές, την παράδοση, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία μας. Η Παιονία πρέπει και μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού και ο αθλητισμός που ενώνει είναι μία χρυσή ευκαιρία που αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” τόνισε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Γκουντενούδης.

Έχουν σχεδιαστεί πολλές ώρες εξειδικευμένης προπόνησης- βιωματικά δρώμενα πάνω στον δρόμο του σιταριού, του αμπελιού και του κάστανου, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους, σε θεματικές ενότητες πιθανόν άγνωστες για αυτούς και να έρθουν σε επαφή με την φύση.

Επίσης, έχουν σχεδιαστεί ομιλίες-διαλέξεις από γνωστούς γιατρούς και διατροφολόγους, ιστορικούς, ανθρώπους των τεχνών και γραμμάτων, αρκετούς επωνύμους αθλητές, προπονητές αλλά και γυμναστές.

Το πρόγραμμα είναι πενθήμερο, απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 12-18 χρόνων και κινείται στο βιωματικό πνεύμα της ενίσχυσης αξιών όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η προσφορά για το κοινό καλό, η εργατικότητα, η επιμονή κι η υπομονή, η ευγενής άμιλλα, η κατανόηση της διαφορετικότητας και η επαφή με τη φύση.

Έχουν προγραμματιστεί αρκετές έξω-γηπεδικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία, πεζοπορία στο πυκνώδες και πλούσιο σε βλάστηση βουνό του Πάικου, εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, εκμάθηση πολεμικών τεχνών, μαθήματα γιόγκα και εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης από έμπειρους δασκάλους.

Στο καθαρά μπασκετικό κομμάτι, με σεβασμό στην μεγάλη Ελληνική σχολή και με την συνύπαρξη και παρουσία προπονητών από Σερβία, Γαλλία, Γερμανία και Αμερική, έχουν τεθεί αρκετά υψηλά στάνταρ και στόχους από το ξεκίνημα.

Η ποιότητα και μοναδικότητα του προγράμματος καθώς και ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση, η ικανότητα και η εμπειρία όλων των συνεργατών, έχουν ήδη προσελκύσει αρκετές εγγραφές από την έναρξή του.

Η ύπαρξη πέντε (5) κλειστών γυμναστηρίων, τα δυο (2) βρίσκονται στην Γουμένισσα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, κάνει πολύ εύκολο τον σχεδιασμό – διαχωρισμό πολλών και ολιγομελών γκρουπ αθλητών για τις ατομικές πρωινές προπονήσεις.

Το απόγευμα υπάρχουν πολλά συναγωνιστικά και διαγωνιστικά παιχνίδια, ώστε να δοθεί έμφαση σε τακτικές και τεχνικές λεπτομέρειες αλλά πάντα αποσκοπώντας στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων.

Βίντεο – ανάλυση παιχνιδιών και highlights από παιχνίδια υψηλού επιπέδου, έρχονται να προστεθούν στο πρόγραμμα, ως υποστηρικτικοί πυλώνες για την διεύρυνση των μπασκετικών γνώσεων των αθλητών.

Ο τεχνικός διευθυντής του προγράμματος Σόφτσης Θάνος δήλωσε: «Μετά από 15 χρόνια ως ομοσπονδιακός προπονητής, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα των Εθνικών ομάδων γυναικών, έχοντας γνωρίσει πολλές μπασκετικές φιλοσοφίες από όλη την Ευρώπη και παράλληλα με την συμμετοχή μου στο προπονητικό πρόγραμμα του κολλεγίου Indiana University στην Αμερική και την παρουσία μου σε Ελληνικούς πάγκους για 30 και πλέον χρόνια, είχα και έχω το προνόμιο να δω πολλές διαφορετικές σχολές μπάσκετμπολ σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικά επίπεδα.

Έχοντας αποκομίσει γνώση και εμπειρία μετά από τόσα χρόνια, στόχος μου πλέον είναι η δημιουργία camps- προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να τις μεταδώσω στα νέα παιδιά, ανταποδίδοντας στην κοινωνία και βοηθώντας την καινούρια γενιά να διαπρέψει μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και όλοι οι συνεργάτες, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ομάδα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.llcglobe.com

Σχολιάστε