My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ: Συνεργασία και με Ν. Κορέα!

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στις 25 Ιουλίου, στην πόλη Sowon της  Νότιας Κορέας, ανάμεσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς και το Gyeonggi Suwon Puppet Festival.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ του Κιλκίς, Juanjo Corrales ο οποίος προσκλήθηκε στη Sowan κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχε και η ελληνική ομάδα κουκλοθεάτρου «Αντάμα Πανταχού» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Με αυτήν την ενέργεια που αποσκοπεί στην αμοιβαία προβολή των πολιτισμών των δύο χωρών μέσω της τέχνης του κουκλοθεάτρου, η διοργάνωση του Κιλκίς συνεχίζει την εξωστρεφή της πορεία και επιχειρεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς τις χώρες της Ανατολής.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της συνεργασίας, τα φεστιβάλ του Κιλκίς και της Suwon θα ανταλλάσσουν ιδέες, πληροφορίες και ανθρώπινο δυναμικό, θα φιλοξενούν τις αμοιβαίες επισκέψεις μελών των φεστιβάλ, θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των καλλιτεχνών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του κοινού στόχου της διάδοσης της τέχνης του κουκλοθεάτρου. Στην ίδια προσπάθεια συμμετέχουν ακόμη δυο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Νότιας Κορέας, το International Puppet Festival of Chuncheon και το World Marionnette Music Festival of Chilgok.

«Σε μια εποχή κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να προβάλουμε το δυναμισμό, την καλλιτεχνική παράγωγή μας εκτός των ελληνικών συνόρων. Η συνεργασία αυτή είναι μία δυναμική απάντηση στην πολιτιστική απελπισία των καιρών μας, καθώς προσφέρει διέξοδο και βήμα στη δημιουργικότητα» δήλωσε με αυτήν την ευκαιρία, ο κ. Corrales.

Η επίσημη ενεργοποίηση της συμφωνίας θα γίνει στο Κιλκίς, κατά τη διάρκεια της 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, παρουσία των διοργανωτών των φεστιβάλ της Νότιας Κορέας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αντίστοιχα πρωτόκολλα έχουν υπογραφεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς με τα Φεστιβάλ των: Κέιπ Τάουν (Ν. Αφρική), Μπιλμπάο (Ισπανία), Σόφια (Βουλγαρία), Πινερόλλο (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Λατσιών (Κύπρος).

Δελτίο τύπου απ` τον Οργανισμό του Φεστιβάλ

Σχολιάστε