My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΦΑ: Τον άλλο μήνα η δημοπράτηση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία η ΔΕΔΑ είχε θέσει τα τεύχη δημοπράτησης των πρώτων μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Κ. Μακεδονίας, που αφορά και τη πόλη του Κιλκίς.

Η διαβούλευση, στην οποία είχαν μεγάλη συμμετοχή θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κλάδου, ήταν το τελευταίο καθοριστικό βήμα πριν βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα έργα που θα φέρουν το φυσικό αέριο στην ελληνική περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου, κατατέθηκε ένας σημαντικός αριθμός προτάσεων και σχολίων, ενώ εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη σύνταξη των οριστικών τευχών δημοπράτησης.

Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, η διοίκηση της ΔΕΔΑ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων και να υιοθετηθούν οι βέλτιστες πρακτικές στις διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

Η ΔΕΔΑ θα έχει και νέο κύκλο επαφών με τις Διαχειριστικές Αρχές των περιφερειών για να οριστικοποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Η διαδικασία αυτή θα είναι σύντομη και θα ολοκληρωθεί μέσα τις επόμενες ημέρες, με στόχο οι διαγωνισμοί των έργων να βγουν στον αέρα το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, οι εργασίες κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν έως το 2024.

Σχολιάστε