My Twitter Feed

28 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Nέα ψυχρολουσία τα 11 κρούσματα -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

«Όχι συγχώνευση του Τελωνείου» -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ ο Δραγανίδης -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

ΦΣΚ: Δωρεάν μάσκες σε Παιονία -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Ανησυχία γιατρών για τις εκκλησίες -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Αποχή καθηγητών από εκλογές -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

ΚΚΕ: Για την ζωή και την Υγεία -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Το Σαββατοκύριακο του κορονοϊού! -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Φάουλ για κόκκινη κάρτα

Του Τάσου Παππά.


Δύο θέματα απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την επικαιρότητα. Το ένα αφορά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου και το άλλο την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Και για το δύο έχουν ειπωθεί απίστευτες ανοησίες και απίθανες ανακρίβειες (κάποιες σκόπιμες). Καθηγητές (άσχετοι με το αντικείμενο, αλλά μόνιμοι θαμώνες σε τηλεοπτικά πάνελ) και δημοσιογράφοι-εκ του ρόλου τους οφείλουν να μην διασπείρουν φήμες- μεταφέρουν στους πολίτες όχι αυτό που πραγματικά ισχύει, αλλά ό,τι τους σερβίρουν πηγές που είναι αντίθετες για διάφορους λόγους ή ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους.

«Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα το προωθούμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο διεμφυλικοί έφηβοι θα ορίζουν αυτοβούλως την ταυτότητα του φύλου τους» φώναζε προχτές δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τη σκαστή αυθαιρεσία που θέλει συλλήβδην την επιστημονική κοινότητα αναστατωμένη (κάποιος που δηλώνει επιστήμονας και διαφωνεί με το νομοσχέδιο δεν εκφράζει όλη την επιστημονική κοινότητα) κι ας έρθουμε στο επίμαχο. Έχει βάση; Όχι φυσικά.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι έφηβοι δεν ορίζουν αυτοβούλως την ταυτότητα φύλου τους, καθώς προβλέπεται δικαστική διαδικασία, ενώ το αίτημα υποβάλλεται από τους γονείς. Μέρα με τη νύχτα η διαφορά. Είχαμε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση της ιεραρχίας (απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου) και των προϊσταμένων ορισμένων μονών του Αγίου Όρους (αυτοί ζητούν δημοψήφισμα). Περιμένω τη συνέχεια. Θα υποχωρήσει ξανά η κυβέρνηση για να μην κλονιστεί η συνοχή της (ΑΝ.ΕΛΛ γαρ) και για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της με τον αρχιεπίσκοπο;

Η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει επιφυλαχθεί θα θυμηθεί τον παλιό κακό ευατό της, αυτόν δηλαδή που συντάχθηκε απολύτως με την ιεραρχία την εποχή των ταυτοτήτων;

Στο ζήτημα του Ελληνικού η σπέκουλα δεν έχει μόνο ιδεολογικούς στόχους. Οι οικονομικοί και οι πολιτικοί είναι προφανείς. Κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωσης, επενδυτές και γραφειοκράτες των Βρυξελλών (μερικοί λειτουργούν σαν μάνατζερ συμφερόντων) είναι σε αγαστή συνεργασία. Οι αντίπαλοι της ομόφωνης απόφασης του ΚΑΣ προτάσσουν τα 300 στρέμματα που θα κηρυχθούν αρχαιολογικός χώρος και ισχυρίζονται ότι βλάπτεται μια επένδυση που θα φέρει χρήμα και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ξεχνούν όμως να αναφέρουν ότι η συνολική έκταση που θα δοθεί για εκμετάλλευση είναι περίπου 6.000 στρέμματα (το 300 είναι αμελητέο μέγεθος) και ότι με την κήρυξη διασφαλίζεται πως κάθε τεχνικό έργο θα παίρνει απαραίτητα την έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Μ’ άλλα λόγια δεν σταματούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά θα γίνονται υπό την εποπτεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Η κατασκευή ακροατηρίων με άξονα το ψέμα και τη διαστρέβλωση είναι σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, κάπως έτσι υπονομεύεται η αξιοπιστία κυβερνήσεων, κομμάτων και μηχανισμών ενημέρωσης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε