My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Του Παντελή Μπουκάλα.


Όπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι για τις ιδέες του, προς Θεού, αλλά για την ειλικρίνειά του. Αν βέβαια θεωρείται επαινετέα ειλικρίνεια και όχι κατακριτέα ωμότητα και δυσκολοχώνευτος κυνισμός η εξομολόγησή του ότι ανέλαβε εκθύμως ένα υπουργείο για την ύλη του οποίου δεν γνώριζε απολύτως τίποτε. Δεν είναι ο πρώτος, δεν θα ’ναι ο τελευταίος. Οι πρωθυπουργοί που κατασκευάζουν στους κομματικούς ταρσανάδες κυβερνητικά σκάφη πρέπει να βολέψουν πολλούς και πολλά: φατρίες, πρίγκιπες, δελφίνους, ευνοημένους κάποιων ΜΜΕ που η στήριξή τους κρίνεται απαραίτητη, εκπροσώπους τάσεων και εξωκομματικούς φίλους, που τους έχεις ανάγκη όπως οι σύλλογοι τους νατουραλιζέ παίκτες.

Κάπως έτσι, ο κ. Βορίδης βρέθηκε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και τις προάλλες, μιλώντας στη ΔΕΘ, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, δεν είχε πρόβλημα να πει ότι ανέλαβε τη δουλειά παρότι στη βουλευτική δωδεκαετία του «δεν είχε αφιερώσει ούτε μισή ώρα από τη ζωή του για να ασχοληθεί με αυτό που λέγεται αγροτική ανάπτυξη» και ότι «μέχρι πριν από δύο μήνες δεν είχε την παραμικρή σχέση». Επειδή όμως τον κάλεσε η πατρίδα να την υπηρετήσει, δεν σκέφτηκε ούτε μισό λεπτό ότι θα μπορούσε να αρνηθεί, να μην αναλάβει τις ευθύνες του.

Αυτό δεν το είπε, αλλά πάντοτε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Είπε όμως, προς παραμυθίαν μας, ότι πλέον «είναι γοητευμένος» και «τον έχει καταλάβει η ζέση και η θέρμη του νεοφώτιστου». Και ζέση και θέρμη στην ίδια πρόταση. «Ζήτω που καήκαμε»;

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι και υπουργός Νανοτεχνολογίας ή Εξωγαλαξιακών Επαφών αν οριζόταν ο κ. Βορίδης, με την ίδια αυτοθυσιαστική προθυμία θα το αποδεχόταν. Οπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν. Πολιτική βούληση χρειάζεται, όχι γνώση. Θα μπορούσε μάλιστα να πει ότι για τον μισό υπουργικό τίτλο του, «και Τροφίμων», έχει ιδίαν πείραν, όπως δα όλοι οι διαιτώμενοι άνθρωποι. Και σύμφωνα με τον νέο ορισμό της αριστείας που εισήγαγε ο ομογάλακτός του κ. Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Αναπτύξεως αυτός, ως τηλεειδήμων, η εμπειρία αξίζει όσο δέκα πτυχία.

Πάντως, στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών ο κ. Βορίδης διόρισε γνώστες του πεδίου: έναν γεωπόνο, ορθά, και πέντε κομματικά στελέχη. Ορθότατα. Ποιοι ξέρουν καλύτερα από τους κομματικούς να καλλιεργούν ρουσφέτια, να τρυγούν επιρροές και να θερίζουν ψήφους;

Άρθρο στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε