My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Υποσχέσεις πάλι, για δρόμο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης

tzitzikostas-apostolosΟλοκληρώθηκε χθες Παρασκευή η διήμερη επίσκεψη στο νομό Κιλκίς, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του φορέα στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος στο νομό Κιλκίς.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οποία διοργάνωσαν η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο Κιλκίς και το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Στη συνάντηση, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του νομού, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων εκτός λιανικού εμπορίου, με προϋπολογισμό 90 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια,τα οποία θα διατεθούν για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας – 63 εκ. ευρώ για τις ήδη λειτουργούσες και 27 εκ. ευρώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, με ποσοστό επιχορήγησης 40% για τις μεσαίες και 50% (το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την ΠΚΜ από την ΕΕ) για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας περιηγήθηκε στην αγορά του Κιλκίς και είχε επαφές με επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής.
Χθες Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στο Διοικητήριο σε σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Γκουντενούδη, τους περιφερειακούς συμβούλους, Π. Θωμαΐδη, Αν. Βεργίδη και Χρ. Ανθρακίδη. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κιλκίς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για το προσεχές διάστημα. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τους εργαζομένους της Αντιπεριφέρειας.
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης προήδρευσε σε νέα σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο νομό Κιλκίς και την ενημέρωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πλήν των προαναφερθέντων, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς Π. Κολότσιος, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Αρχής της ΠΚΜ Αγ. Ωραιοπούλου, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Αλ. Μήλιος, εκπρόσωποι φορέων και Μητροπόλεων του νομού Κιλκίς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνση της υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, χωρίς καθυστερήσεις, με απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. «Στο νομό Κιλκίς υλοποιούνται έργα ύψους 193 εκατομμυρίων ευρώ με κυρίαρχα αυτά των οδικών αξόνων Ασσήρου – Νέας Σάντας και Μαυρονερίου–Κιλκίς, τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 57 εκ. ευρώ. Για τα έργα αυτά, ζήτησα από τις υπηρεσίες να προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις και να επισπεύσουμε την υλοποίησή τους, έτσι ώστε συνδεθεί με σύγχρονο οδικό δίκτυο ο νομός Κιλκίς  με την Εγνατία οδό, αλλά και με τα σύνορα της χώρας μας», είπε μεταξύ άλλων.
Απ` τη πλευρά του, ο κ. Γκουντενούδης τόνισε ότι «στόχος είναι, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα στην υλοποίηση των έργων και να ετοιμαστούμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020».
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο περιφερειάρχης επισκεύθηκε την περιοχή της Γουμένισσας και στη συνέχεια το Δημαρχείο Παιονίας, όπου ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολόυν την περιοχή.
Σχόλια
One Response to “Υποσχέσεις πάλι, για δρόμο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται(λέω υποσχέσεις), αλλα δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται(λέω σκάνδαλα/κατάχρηση εξουσίας), αλλά δεν λέγονται”. Κων/νος Καραμανλής(1907-1998)
    Μια παρακαταθήκη που εφαρμόζεται διαχρονικά, απο όλους αδιακρίτως τους κυβερνητικούς πολιτικάντηδες στην Ελλάδα μέχρι σήμερα και με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

    “Ενας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ενας πολιτικός της επόμενες γενιές”. Αρθουρ Κλάρκ, συγγραφέας(1917-2008).
    Στην Ελλάδα ενδημούν και ευδοκιμούν σε κυβερνητικά αξιώματα προς το παρόν μόνον οι πρώτοι.

Σχολιάστε