My Twitter Feed

6 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου

timio-xyloΑπ` τη Μητρόπολη Κιλκίς εκδόθηκαν τα εξής δελτία τύπου:

Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα έχουμε την μεγάλη ευλογία για την πόλη και την Ιερά Μητρόπολή μας, εν όψει της εορτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, να υποδεχθούμε και να προσκυνήσουμε ένα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός,  το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας και το οποίο θα προσκομίσει ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Αμέσως μετά θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ομιλήσει ο π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα το μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.

Το Τίμιον Ξύλον θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει μετά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία γύρω στις 10:00.

  Οι Γ’ Χαιρετισμοί στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ θα τελέσει τους Γ’ Χαιρετισμούς στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, στις 4:30 το απόγευμα. Για όσους επιθυμούν θα αναχωρήσει λεωφορείο. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα γραφεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς – τηλ: 2341027684

Δευτέρα – Παρασκευή / 6:00 μ.μ – 8:00 μ.μ. και στο 23410 22576.

xeirotonia_14Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικης κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Μελετίου Κώνστα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεντρικού. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ιερείς της Μητροπόλεως Κιλκίς καθώς και ο πνευματικός πατέρας του διακόνου Μελετίου, Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας, προϊστάμενος Αγίας Βαρβάρας Δάφνης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, παρουσία πλήθος πιστών από την ενορία του Κεντρικού, του Κιλκίς αλλά και από την Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μην μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του, με ποιμαντικές παραινέσεις προς τον υποψήφιο κληρικό, ανέφερε το πρότυπο του εορτάζοντος Αγίου Ιώαννη της Κλίμακος, τον βίο και την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας άφησε, υπογραμμίζοντας τις αρετές και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον ουρανό και στο ύψιστο αγαθό της αγάπης. Σκαλοπάτια που όπως τόνισε μπορεί κανείς να ανεβεί με μεγάλη προσπάθεια και πνευματικό αγώνα, ξεκινώντας από την ταπεινότητα και την μετάνοια για να καταλήξει στην αγάπη.

«Σήμερα καλείσαι να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και όπως λέγει ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός καλείσαι να διακονήσεις την Εκκλησία με την χάρις του Θεού» είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον πατέρα Μελέτιο και συνέχισε: «θα μπορείς να λάβεις τον αμνό του Θεού, την ιερά παρακαταθήκη για της οποίας ο Χριστός παρατείνεται στους αιώνας. Αναλαμβάνεις υψηλή αποστολή ενώπιον Θεού και ανθρώπων,  η οποία χαρακτηρίζεται από αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Χωρίς αυτόν δεν είμαστε τίποτα και με αυτόν είμαστε τα πάντα. Να δοξάζεις τον Κύριο, να μην παρασύρεσαι από τους πειρασμούς και να ευχαριστείς τον Θεό για την καλή σύζυγο που έχεις, τον γεμάτο από αγάπη πνευματικό σου πατέρα καθώς και για ότι σου έχει χαρίσει απλόχερα. Με μετάνοια, προσευχή και με φόβο Θεού να διακονείς ως το τέλος της ζωής σου τον Χριστό και την Εκκλησία. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία».

Με δάκρυα στα μάτια, ο διάκονος Μελέτιος είπε κατά τη διάρκεια χειροτονίας του. «Μη έχοντας τίποτα το κατάλληλο να προσφέρω ως αντίδωρο για το μεγάλο δώρο που εντός ολίγου πρόκειται να λάβω με τη Χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ταπεινά προσφέρω την αναξιότητα μου, προσευχόμενος το Άγιο Πνεύμα να πυρπολεί και να πυρακτώνει πνευματικώς το νου και την καρδιά ανάβοντας την λύχνο της πνευματικής μου υπάρξεως. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο το έργο που αναλαμβάνω με πολλές ευθύνες και δυσκολίες». Σε άλλο σημείο τόνισε: «Επικαλούμαι τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου που εντός του Ιερού Ναού της χειροτονούμαι πρεσβύτερος και στον Ναό της θα ασκώ την διακονία μου. Τον προστάτη Άγιο μου, Άγιο Νεκτάριο, να αποκτήσω τις Αρετές του και την μεγάλη του υπομονή και αγάπη του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Πατέρες που παραβρίσκονται για να συμπροσευχηθούν μαζί μου αυτή την φοβερή στιγμή. Ευχαριστώ τον πατέρα Επιφάνιο που αγόγγυστα είναι δίπλα μου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πνευματικό μου πατέρα Αρχ. Μάξιμο Μητράρα που πάντα με καθοδηγεί με πραγματική πατρική αγάπη. Τους ιεροψάλτες που με προσωπικό τους κόπο πάντα ομορφαίνουν τις Ιερές Λειτουργίες. Τους κατοίκους του Κεντρικού, Μαυροπλαγιάς και Πετράδες, που από την πρώτη μέρα της εγκαταστάσεως μου έδειξαν προς εμέ και στην οικογένεια μου, τον σεβασμό και την αγάπη τους με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας τους. Τους παρευρισκόμενους πιστούς απ’ το Κιλκίς, τους ενορίτες παρόντες και μη απ’ τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αθηνών. Την οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει, την σύζυγο μου που με ακολουθεί πιστά με πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό. Και τέλος μεγάλες ευχαριστίες σε εσάς Σεβασμιώτατε που με τον τρόπο και τις πράξεις και περίσσιο ενδιαφέρον αγκαλιάσατε εμένα και την οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή που μας γνωρίσατε, μένοντας σε έναν σας λόγο «Πρώτα απ’ όλα προσευχή και πνευματική ζωή και μετά όλα έρχονται». Αυτή τη συμβουλή κρατώ και θα θυμάμαι πάντα υποσχόμενος να ευαρεστήσω Θεό και άνθρωπο! Αμήν».

Ο πατέρας Μελέτιος θα διακονεί πλέον την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεντρικού Κιλκίς.

Σχολιάστε