My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Υπηρεσίες υγείας διασυνοριακά

Η συνεισφορά του έργου IpA Shield II στη βελτίωση της προληπτικής και επείγουσας φροντίδας στη διασυνοριακή περιοχή συζητήθηκε στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε διαδικτυακά το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Το έργο σχεδιάστηκε και συντονίζεται από τo Νοσοκομείο Κιλκίς σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδότηση κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου από τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΓΝΚιλκίς.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο εγκαταστάθηκε σημαντικός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 96.000 ευρώ που περιλαμβάνει συσκευές υπερήχου, πολυκάναλος καρδιογράφος με οθόνη και μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού οξυγόνου καθώς και η μεταφορά της δεξαμενής οξυγόνου, αναβαθμίζοντας έτσι το δίκτυο ιατρικών αερίων ενώ προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το διαβήτη.

Ο κ. Ανδρίτσος αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Στις δράσεις που υλοποίησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια εστίασε ο διοικητής της, Δημήτρης Τσαλικάκης, κάνοντας λόγο για ενίσχυση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων μονάδων υγείας σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς και για τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου, Δροσάτου και το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας, όπου στο πλαίσιο του έργου ολοκληρώθηκαν προμήθειες εξοπλισμού αξίας 268.000 ευρώ. Στο νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ακτινολογικά μηχανήματα με σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, καρδιογράφοι, απινιδωτές κ.α.

Στις ευκαιρίες συνεργασίας με φορείς από τις γειτονικές χώρες στο πλαίσιο των διασυνοριακών έργων, στάθηκε η Υπεύθυνη Έργου για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Μαρίνα Μπαλάσκα, η οποία αναφέρθηκε στον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το ΕΚΑΒ, με το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας TETRA στο σύνολο του στόλου των ασθενοφόρων στον τομέα του Νομού Κιλκίς, την προμήθεια πέντε απινιδωτών για τα ασθενοφόρα και την υλοποίηση δύο διήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Κιλκίς και δύο στη Γουμένισσα.

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου IpA Shield ll, το Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο προμηθεύτηκαν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και οχήματα ύψους 300.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο IpA Shield II και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://ipashieldii.eu/

Απόσπασμα Συνέντευξης Τύπου:

Σχολιάστε