My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Υπευθυνότητα αντί για διχασμό”

Με αφορμή τη κοινή δήλωση των κορυφαίων εκλεγμένων πολιτικών παραγόντων του νομού Κιλκίς για τον εμβολιασμό, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τονίζει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει στο διχασμό και στα χαρτζιλίκια εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου:

“Εχθές, Πέμπτη 8 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, συνυπογράψαμε κοινή δήλωση παρότρυνσης του κόσμου να προχωρήσει σε εμβολιασμό, ως τον μόνο τρόπο καταπολέμησης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Είναι δεδομένο ότι όλες και όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε να τελειώνουμε άμεσα με την πανδημία, που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αλλάξει τις ζωές μας και έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Στην προσπάθεια αυτή, η πλειοψηφία του κόσμου – και ιδιαίτερα η νεολαία – ανταποκρίθηκε θετικά και έσπευσε να εμβολιαστεί για να ξανακερδίσει σύντομα τον χαμένο χρόνο. Επιπλέον, για περισσότερο από ένα χρόνο, ο κόσμος έχει υποχρεωθεί σε κοινωνικούς περιορισμούς και σε μέτρα προστασίας – και τις περισσότερες φορές τα εφαρμόζει με ευλάβεια – για να προστατεύσει εαυτόν και αλλήλους. Η δική μας παρότρυνση, λοιπόν, έχει μια αξία, για να κάνουμε το βήμα παρακάτω, αλλά δεν αρκεί να περιοριζόμαστε μόνο στις «συμβουλές» προς τους πολίτες και στην ατομική ευθύνη.

Δυστυχώς, οι καθημερινές παλινωδίες της Κυβέρνησης δημιουργούν ανασφάλεια και αφερεγγυότητα στους πολίτες και είναι μια από τις σημαντικές αιτίες άρνησης μερίδας πολιτών να υπακούσουν στα μέτρα. Οι πενιχροί έλεγχοι των τουριστών στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, τα δημοσιεύματα για επιλεκτική χαλαρότητα – με κυβερνητική εντολή – στην είσοδο κρουσμάτων στη χώρα, όπως στην περίπτωση Φενέρ Μπαχτσέ – Χαρδαλιά, η επένδυση εκατομμυρίων στα αναξιόπιστα selftests αντί της επένδυσης στην στελέχωση και ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και στην εισαγωγή φαρμάκων στη χώρα και η επιλεκτική εφαρμογή των μέτρων της επιτροπής των επιστημόνων είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα αφερεγγυότητας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και όπως φαίνεται ο αριθμός κρουσμάτων, ακόμη και εν μέσω καλοκαιριού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, οφείλουμε όλες και όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, αλλά κυρίως η Κυβέρνηση οφείλει να δείξει σοβαρότητα και να αναλάβει την ευθύνη που της αντιστοιχεί. Αντί να σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και των 4000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, με τη συνταγογράφηση και τη δωρεάν παροχή των μοριακών τεστ σε όλους τους πολίτες, με την αυστηροποίηση των ελέγχων στις εισόδους της χώρας κατά την τουριστική περίοδο. Αυτά περιμένει να δει ο κόσμος για να συνεχίσει την κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.”

Σχολιάστε