My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Υπέρ των κέντρων, με κανόνες

Υπέρ των κέντρων φιλοξενίας “αλλά με αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των προσφύγων καθώς και των κατοίκων”, τάσσεται η  ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, προσθέτωντας ωστόσο ότι “ο αριθμός τεσσάρων κέντρων συν της Ειδομένης είναι υπερβολικός”.

onned_kilkis-001Καταγγέλλοντας ως “απολυταρχικές και τσαπατσούλικες” τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, η Οργάνωση αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

“Με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία λήφθηκε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με κανέναν φορέα της πόλης μας, κάτι που δείχνει την απαξίωση της πρώτης προς τους κατοίκους και την ηγεσία του τόπου μας, προχωρούν ήδη οι διαδικασίες για τη δημιουργία τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο νομό Κιλκίς.

Κεντρικό, Χέρσο, Νέα Καβάλα και Δροσάτο θα είναι τα τέσσερα χωριά του νομού μας όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία χώρων φιλοξενίας. Σε Νέα Καβάλα και Χέρσο ήδη καθαρίζονται και ετοιμάζονται οι χώροι που θα υποδεχτούν τους χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι μετά και το κλείσιμο των συνόρων αρκετών γειτονικών και μη χωρών παρατείνουν τη διαμονή τους στη χώρα μας.

Σαν νέοι που σεβόμαστε την ιστορία μας είμαστε υπέρ των κέντρων φιλοξενίας αλλά με αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των προσφύγων καθώς και των κατοίκων των περιοχών όπου αυτά δημιουργούνται και οι οποίοι είναι αναστατωμένοι με τον τρόπο που τους ανακοινώθηκε η παραπάνω απόφαση.

Πιστεύουμε ότι ο αριθμός τεσσάρων κέντρων συν της Ειδομένης είναι υπερβολικός και θα μπορούσαν να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες και σε λιγότερα κέντρα. Επίσης ανησυχούμε για το χαρακτηρισμό αυτών των κέντρων καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι σε αυτά θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες και όχι παράνομοι μετανάστες.

Καταγγέλλουμε επίσης τις απολυταρχικές και τσαπατσούλικες αποφάσεις της κυβέρνησης οι οποίες δυστυχώς με τον τρόπο που λαμβάνονται και εφαρμόζονται λογικό είναι να προκαλούν αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές αρχές προτού ληφθούν τέτοιου είδους αποφάσεις και όχι οι δήμαρχοι μας και ο αντιπεριφερειάρχης να παίρνουν στη πλάτη τους ευθύνη που δεν τους αρμόζει και δεν τους αναλογεί.”

Σχολιάστε