My Twitter Feed

16 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

“Δεν φαίνεται βελτίωση για το ΓΝΚ” -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΝΕ: Ντοκιμαντέρ για τον Π. Φύσσα -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ: Για ελλείψεις εκπαιδευτικών -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Κιλκίς: 41 τα νέα κρούσματα -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Εξοπλισμός στόλου του Δήμου Παιονίας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Στην 6η θέση της μεταδοτικότητας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Χωρίς φαγητό οι πρόσφυγες! -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Υλοποιούνται ήδη οι προτάσεις του ΕΒΕ

Οι κατατεθείσες από το Επιμελητήριο προτάσεις για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων εφαρμόζονται ήδη από το Δήμο Κιλκίς, αναφέρει ο δήμαρχος, Δημήτρης Κυριακίδης, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του φορέα, Χρήστο Χατζημλάδη.

Υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Κιλκίς “στηρίζει έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα έχοντας λάβει εξειδικευμένα μέτρα, κατά τις αρμοδιότητές του, που ανακουφίζουν τις πληττόμενες λόγω Covid – 19 εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις δύο περιόδους της υγειονομικής κρίσης”, ο κ. Κυριακίδης αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Ένα από τα μεγάλα θύματα που έπληξε η πανδημία του κορονοϊού είναι η επιχειρηματικότητα και κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία και στην απασχόληση. Δεκάδες επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά και πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας βρέθηκαν μετέωροι, αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας. Και στην πρώτη – πιο ήπια βέβαια – και στη δεύτερη περίοδο της πανδημίας, το εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εκτροχιαστεί από τις ράγες της πραγματικής οικονομίας και θα απαιτηθούν μακροπρόθεσμα γενναία μέτρα για την ανάκαμψή τους.

Αυτονόητο καθήκον της Πολιτείας είναι να σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, που εναγωνίως μάχεται με άνισους όρους για την επιβίωσή του, και να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις. Η Αυτοδιοίκηση, ως πυρήνας της πρωτογενούς πολιτικής, έχει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης, παρά ταύτα τις διοχετεύει σε στοχευμένες ενέργειες για την ελάττωση των οικονομικών βαρών των εμπορικών επιχειρήσεων.

Συμφωνώ με τους προβληματισμούς που θέτετε για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας όπως και για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ο Δήμος Κιλκίς από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης έχει προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων για όσο διάστημα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Έχει αποφασίσει ειδικότερα την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, του τέλους κοινόχρηστων χώρων ενώ παράλληλα εξαίρεσε και τους εκθέτες – επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών ειδών, τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές από το ημερήσιο τέλος συμμετοχής στις λαϊκές αγορές για όσο διάστημα δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή τους στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς. Όπως έχετε ενημερωθεί προφανώς από τον εκπρόσωπο του Επαγγελματικού Τμήματος του ΕΒΕ κ. Κωνσταντίνο Ευθυμίου, που συμμετείχε σε σύσκεψη μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Σπύρο Μιχαηλίδη, το περασμένο καλοκαίρι συναποφασίσαμε και εφαρμόσαμε νέα ενισχυτικά μέτρα για την αναπλήρωση της οικονομικής ζημίας της πρώτης καραντίνας δίνοντας την ευχέρεια σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια, πλατείες και οδούς της πόλης και οικισμών του Δήμου Κιλκίς με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χωρίς να πληρώσουν το τέλος κοινόχρηστων χώρων.

Την ίδια δέσμη υποστηρικτικών μέτρων εφαρμόζουμε και στη δεύτερη περίοδο του lock down για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους εκθέτες της λαϊκής αγοράς ενώ επιπροσθέτως μεριμνήσαμε για τη μείωση του μισθώματος των σχολικών κυλικείων κατά 30% με πρόβλεψη ρύθμισης των αντίστοιχων μισθωμάτων του σχολικού έτους 2019 -2020 σε δώδεκα άτοκες μηνιαίες δόσεις όπως ορίζει ο νόμος. Ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα.

Από τα παραπάνω κ. Πρόεδρε γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έχοντας υλοποιήσει το βασικό κορμό των προτάσεών σας κατά την πρώτη περίοδο εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης και συνεχίζοντας την έμπρακτη υποστήριξη

στις τοπικές μας επιχειρήσεις, κατά τις αρμοδιότητές του, και σ’ αυτό το δυσκολότερο στάδιο.

Συμμερίζομαι ωστόσο το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε στη βάση νέων προτάσεων για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, που άλλωστε αποτελεί ένα ανοιχτό ζήτημα για όλους μας.”

Σχολιάστε