My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%!

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών του νομού Κιλκίς, με ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύει το eidisis.gr, έκαναν το εμβόλιο συνολικά 265 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, σε σύνολο 800 εργαζομένων στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα κέντρα υγείας (και τα περιφερειακά ιατρεία) Πολυκάστρου και Δροσάτου. Ο αριθμός αυτός των εμβολιασμένων αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό 33%, που υπολείπεται αισθητά του προβλεπόμενου πανελλαδικού μέσου όρου του 50%!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κάποιοι που δεν έλαβαν το εμβόλιο ήταν αναρρώσαντες από Covid και είχαν αναπτύξει αντισώματα, ενώ κάποιοι ακόμα είχαν τεκμηριωμένο ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν. Παράλληλα, υπήρξαν πολλοί εργαζόμενοι που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Βλ. Παναγιωτίδης: Λυπούμαστε

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης διατύπωσε την θέση ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών θα έπρεπε να εμβολιαστεί:

«Λυπούμαστε, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε την ανορθογραφία αυτή. Κρατάμε όμως μια κρίσιμη λεπτομέρεια: Να υπήρξε δηλωμένο ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν και να μην επάρκεσαν τα εμβόλια.

Ζητούμε λοιπόν την απάντηση όσων έχουν λόγο επ’ αυτού. Διοίκησης και εργαζομένων: Εμβολιάστηκαν όσοι δήλωσαν τη βούλησή τους να το πράξουν; Κι αν όχι γιατί;

Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι σε μια δεύτερη φάση, η οποία δεν θα αργήσει, θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όσων «πίνουμε νερό» στο όνομά τους για την προσφορά τους στην δημόσια υγεία.

Εμβολιασμός υγειονομικών σημαίνει ασφαλή Νοσοκομεία και για τους ίδιους και για τους πολίτες», σημείωσε.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχολιάστε