My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Τσόνγκης: Κίνηση για Δήμο Παιονίας

tsionkisdimarxeio-paioniasΈνα κίνημα ενεργών πολιτών του Δήμου Παιονίας, που η συγκρότησή του ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, προτίθεται να μετεξελιχθεί σε αυτοδιοικητική κίνηση και να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Αυτό γνωστοποίησε ο δημ. σύμβουλος Παιονίας και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, Στέφανος Τσιόνγκης, σε σημερινή (Τετάρτη) συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 102,8. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόνγκης, η κίνηση συγκροτείται με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν πολιτικά μια πιθανή στήριξη απ` τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να στηριχτεί κι από άλλα κόμματα ή κινήσεις. Μέλος του πυρήνα είναι κι ο πρώην αντιδήμαρχος Παιονίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης, καθώς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή, ενώ την κίνηση έχουν πλαισιώσει και πολλοί απ` τους πολίτες που συγκρότησαν το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία στο όρος Πάικο.

“Με το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία διαμορφώσαμε πολλοί πολίτες μια κοινή αντίληψη απέναντι στον σχεδιαζόμενο θάνατο του Πάικου και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η αντίσταση του κινήματος ίσως να συνέβαλε αποφασιστικά στην εξαίρεση του βουνού απ` τη πιθανότητα εξορύξεων στη περιοχή μας”, είπε ο κ. Τσιόνγκης.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας (διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος των παρατάξεων Φλωρίδη και Παραστατίδη, καθώς και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, αλλά αποχώρησε απ` το κόμμα αυτό όταν άρχισε να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική, ενώ στη συνέχεια προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ), τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενός αυτοδιοικητικού αντιμνημονιακού κινήματος, καθότι “η Αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος θεσμός προς τους πολίτες που υποφέρουν”.

Τάχθηκε δε υπέρ ενός δήμου με ιδιαίτερες ευαισθησίες για το περιβάλλον, το πολιτισμό, την αλληλεγγύη, τον αθλητισμό, και μ` έναν δήμαρχο μειωμένων εξουσιών, αλλά και υπέρ των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων των φορέων. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται κι ο πυρήνας της αυτοδιοικητικής πρότασης που ήδη επεξεργάζεται η ομάδα.

Όσο για την ηγεσία της κίνησης, ο κ. Τσιόνγκης υπογράμμισε: “Δεν αναδεικνύουμε αυτήν την ώρα αρχηγό. Με την ολοκλήρωση του σχήματος θα συνέλθουμε σε συνέλευση και θ` αποφασίσουμε για όλα”. Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι τώρα έχουν πλαισιώσει τη κίνηση περισσότεροι από 70 ενεργοί πολίτες της Παιονίας.

Σχολιάστε