My Twitter Feed

11 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τσιόνκης: Είναι φιλομνημονιακοί

Ο επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της ΑΡΣΥ Παιονίας, Στέφανο Τσιόνκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

tsionkisΕπειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, θα μπορούσε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση των πολιτών, όχι μόνο με στόχο την απόκρουση αυτής της πολιτικής, αλλά και ως βασικός μοχλός οργάνωσης της αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης με δράσεις που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

 Επειδή η ΤΑ είναι αυτή που σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους άνεργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

 Επειδή η ΤΑ οφείλει να βρεθεί δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, στα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 –Η λειτουργία δομών αλληλεγγύης όπως, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, κοινωνικά φροντιστήρια, η δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών, πρέπει να ενισχυθούν, αφού στις μέρες μας δεν πρέπει να μείνει «κανείς μόνος του στην κρίση».

– Απαιτείται ριζική φορολογική μεταρρύθμιση με ανακατανομή των πόρων υπέρ των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας

 Επειδή οι συμμετοχικοί θεσμοί – λαϊκές συνελεύσεις,  συμμετοχικός προϋπολογισμός  και τοπικά δημοψηφίσματα – αποτελούν θεμελιώδες χαρακτηριστικό και κατά συνέπεια αποτελούν αναπόσπαστο και δομικό συστατικό μέρος της θεσμικής και πολιτικής λειτουργίας μας.

 –Ένα προκαθορισμένο τμήμα του προϋπολογισμού αποδίδεται τόσο στις δημοτικές όσο και στις τοπικές  κοινότητες και καταρτίζεται με αμιγώς συμμετοχικές διαδικασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο πως θέλουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, πως οραματιζόμαστε μια Παιονία με κοινωνική συνοχή, με αλληλεγγύη και προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με την επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό, με τους πολίτες στο επίκεντρο της πολιτικής μας λειτουργίας, πέρα και έξω από τοπικιστικέςαντιθέσεις καιτοπικιστικά ψευτοδιλήματα, με πολίτες που εμπνέονται, συμμετέχουν και δρουν, για μια Παιονία με βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, για ένα Δήμο της συμμετοχής, της συλλογικότητας, της ισοτιμίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανάπτυξης,  της άμεσης δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινής προσπάθειας.

 Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει σημείο συνάντησης με τις φιλομνημονιακές δυνάμεις που καλούνται  την ερχόμενη Κυριακή να αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο την συνέχιση του καταστροφικού έργου της Τροικας και των Μνημονίων.

Ως εκ τούτου καλούμε τους Παίονες να δράσουν κατά συνείδηση έχοντας κατά νου το αύριο το δικό τους και της Παιονίας.

 Τα μέλη του ψηφοδελτίου της ΑΡΣΥ ευχαριστούμε τους Παίονες που άκουσαν τις αρχές μας, τις απόψεις μας και το πρόγραμμα μας. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε εκείνους που πίστεψαν σε μας και μας ψήφισαν. Εμείς δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε μαζί με την κοινωνία σε όλους τους αγώνες της για πάντα!”

Σχολιάστε