My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Τσικνιστηκαν ΤρΑΓοικανοι και Κιλκισιωτες

Με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων τους, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη του Κιλκίς χθες το βράδυ, Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, οι ΤρΑΓοϊκανοί του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ.

Οι απόκοσμοι και περίεργοι αυτοί μαυροντυμένοι τύποι με τη μορφή τράγου και ανθρώπου και με τα κουδούνια τους να ηχούν στο πέρασμά τους, με τις επικίνδυνες διαθέσεις για… ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με νταούλια και κλαρίνα, με το τεράστιο ανάστημά τους, το αυστηρό τους ύφος και τους χαρτοφύλακές τους ανά χείρας. Και παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες που παρευρέθηκαν στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου για να τους περιεργαστούν από κοντά.

Την μουσική κάλυψη της όμορφης βραδιάς που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της πόλης, ανέλαβαν επί της ειδικά διαμορφωμένης αποκριάτικης σκηνής, η “Τάδε” και οι “Δείνα” με τους ρεμπέτικους ήχους τους, ενώ από το σκηνικό δεν έλειψαν όπως το επιτάσσει και η ημέρα, τα κάρβουνα, η τσίκνα, αλλά και το κρασί.

Για το τσουχτερό κρύο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής η δημοτική αρχή φρόντισε να στήσει φωτιές κατά μήκος του
Οι σκανδαλώδεις εμφανίσεις όμως των Κιλκισιωτών ΤρΑΓοϊκανών δεν τελειώνουν εδώ καθώς θα συνεχιστούν δυναμικά και τις επόμενες ημέρες. Αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν κάθοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα δώσουν κι εκεί το… στίγμα τους, ενώ την τελευταία τους εμφάνιση θα κάνουν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα του κάψιμου του Καρνάβαλου και της ανακοίνωσης των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι, σε ομάδες άνω των τριών (3) ατόμων,  ανεξαρτήτως ηλικίας. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή το αργότερο έως και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012: Δευτέρα-Παρασκευή 9π.μ.- 14:00 στον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. (Τηλ. 23413 52160) και 15:00 έως 20:30 στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο (τηλ. 23410 23530).πεζοδρόμου της 25ης Μαρτίου.

Ο Δήμος Κιλκίς για την επιτυχία της εκδήλωσης ευχαριστεί θερμά:

-Τον Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο, που φιλοτέχνησε τους ΤρΑΓοϊκανούς και επιμελήθηκε τον σκηνικό διάκοσμο.

-Τους πάντα πρόθυμους εθελοντές του Δήμου Κιλκίς που συνέδραμαν στην εκδήλωση με το κέφι και τη βοήθειά τους.

-Τους οινοπαραγωγούς Αρχοντάκη και Αϊδαρίνη για την προσφορά δωρεάν κρασιού.

Σχόλια
One Response to “Τσικνιστηκαν ΤρΑΓοικανοι και Κιλκισιωτες”
  1. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Εδώ δεν έχουμε να φάμε και δίνουμε χρήματα σε…………………αλλά θέλουμε ψήφους!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε