My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τρόμος από τα χαράτσια που έρχονται!

Βαρύ θα είναι το φορτίο που θα σηκώσουν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια πολίτες. Η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εχει μπει την τελική ευθεία ενώ σειρά έχει πάρει η αποστολή εκκαθαριστικών που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των πολιτών.

Οπως ανφέρει το Βήμα της Κυριακής τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φέρνουν χαμογελα στο υπουργείο οικονομικών καθώς προσβλέπουν σε αύξηση των εσόδων, φέρνουν όμως και πονοκέφαλο στους φορολογούμενους καθώς βλέπουν οτι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν σε σύγκριση με πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις έχουν τετραπλασιαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρίτεκνες οικογένειες που διαπιστώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011.

Τα φορολογικά «χτυπήματα» όμως αφορούν περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους πολίτες, πολλοί από τους οποίους, όπως ανέφεραν σε πρόσφατη συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφορίες), αντιμετωπίζουν προβλήματα για την εξόφληση των φόρων όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα λόγω της αυξημένης ανεργίας, των μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και της διατήρησης τιμών των προϊόντων στα ύψη.

Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας τις επόμενες εβδομάδες και με δεδομένο ότι τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 16η Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόσθετος φόρος που θα προκύψει σε αυτούς που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Το επόμενο χαράτσι που έρχεται είναι το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι πληρώθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για φέτος ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν θα περιληφθεί εκ νέου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή τελικά θα το στείλουν οι εφορίες. Αυτό διότι η ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού διαπίστωσε ότι 500.000 πελάτες της όχι μόνο δεν πλήρωσαν το χαράτσι αλλά και την κατανάλωση ρεύματος. Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να στείλουν το ΕΕΤΗΔΕ στους πολίτες μέσω των εφοριών και να παρακάμψουν τη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά την εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ ο νόμος προβλέπει για εφέτος πέντε δόσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Λόγω όμως του ότι έχει καθυστερήσει η αποστολή, δεν αποκλείεται να αλλάξει και ο αριθμός των δόσεων.

Πάντως αυτή τη στιγμή έχουν σταλεί στις εφορίες τα ονόματα των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εξόφλησαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται οι ΔΟΥ να ξεκινήσουν να αποστέλλουν μαζικά σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όσους δεν ανταποκριθούν άμεσα στην πληρωμή του αναγραφόμενου ποσού.

Το ΤΑΧIS συνεχίζει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το ΕΤΑΚ 2009, ενώ σε λίγες ημέρες θα σταλεί ο ΦΑΠ του 2010 και του 2011. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του 2012 να σταλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012.

Από Newsit.gr

Σχόλια
2 Σχόλια to “Τρόμος από τα χαράτσια που έρχονται!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Αν κάποιοι(και δεν είναι λίγοι) δεν έχουν να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ, ή το ΕΤΑΚ ή τον ΦΑΠ, ή τον ΦΟΡ.ΕΙΣ/ΤΟΣ +ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.+ΤΕΛ.ΕΠ/ΤΟΣ και ό,τι φόρο τέλος πάντων έχει επινοήσει το ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ μυαλό των φοροτεχνικών του υπουργείου της εξαθλίωσης μαζί με την ΔΟΣΙΛΟΓΗ ηγεσία του, θα του κάνουν κατάσχεση το οικόπεδο, το χωράφι, ή το σπίτι; Να τα πουλήσουν σε ποιόόν; Πόσοι Έλληνες αγοράζουν σήμερα; Αν βέβαια μυριστούν οικοδομική και οικοπεδική πτωμαήλα οι βορειοευρωπαίοι πτωματολάγνοι ως άλλες ύαινες, βεβαίως θα σπεύσουν να αγοράσουν αντί πινακίου φακής, αλλά αυτό θα σημαίνει οτι η Ελλάδα πωλείται εκ θεμελίων στους ξένους. Αυτό θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα; Αυτό δεν συνιστά εσχάτη προδοσία; ΕΕΕΕΕΕ;;;;;

  2. Ο/Η ανα-ποδος λέει:

    Δεν χρειάζεται τρόμος όταν ο φασισμός ξεμπροστιάζεται με τέτοιου είδους μέτρα. Είναι ολοφάνερο ότι το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα της χώρας είναι άρρωστο βαριά και σε λίγο θα ξεψυχήσει. Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε ούτε καν επανάσταση. Ευτυχώς δηλαδή γιατί σαν λαός είμαστε ανίκανοι ακόμα και γι αυτό. Πολλοί τρομοκρατούνται από το ενδεχόμενο απώλειας περιουσιακών στοιχείων που πιστεύουν ότι απόκτησαν με κόπο και ιδρώτα. Ψευδαίσθηση που δημιούργησαν στο λαό οι τράπεζες υποχρεώνοντας χιλιάδες νοικοκυριά ,να τις συντηρούν μέσα από την νόμιμη τοκογλυφία που εφάρμοσαν σε συνεργασια με τις κυβερνήσεις. Ο λαός έμαθε να ζει με δανεικά και να ονειρεύεται με δανεικά. Και το σύστημα έπεσε στον λάκο που το ίδιο έσκαψε. Περιμένει να συντηρηθεί από έσοδα τα οποία δεν θα τα βρει ποτέ γιατί απλά δεν υπάρχουν.

Σχολιάστε