My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Τρεις «καλοί Τούρκοι» στον Έβρο

Του Πέτρου Κατσάκου.


“Καλός Τούρκος μόνο ο νεκρός Τούρκος” είπε προχθές ο Θ. Πάγκαλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να μετρήσει τρεις “καλούς” Τούρκους στα παγωμένα νερά του Έβρου. Μία μητέρα με τα ανήλικα παιδιά της, σύμφωνα με το Euronews, έχασαν τις ζωές τους στην προσπάθεια να εγκαταλείψουν την Τουρκία με προορισμό την Ευρώπη. Τρεις “κακοί Τούρκοι” λιγότεροι για τον συνταξιούχο της πολιτικής, που για έναν ανεξήγητο λόγο εξακολουθεί να βρίσκει φιλόξενο βήμα στα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ που τον συντηρούν ως πελάτη για να πυροδοτεί παραπολιτικές εντάσεις ελλείψει πολιτικού λόγου.

Με αλήστου μνήμης παρεμβάσεις, όπως αυτές που χαρακτήριζε τους δημόσιους υπάλληλους «κοπρίτες», τον Αλέξη Τσίπρα «μαλάκα» και «τσογλάνι», τον Γιάνη Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο», την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. «ερμαφρόδιτη», τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αλογομούρηδες» και όσους δεν έκοβαν απόδειξη για την τυρόπιτα υπαίτιους της χρεοκοπίας, ο Θ. Πάγκαλος κατάφερε μέχρι σήμερα να συντηρήσει την παρουσία του μέσω των ερτζιανών σε έναν δημόσιο διάλογο εσωτερικής κατανάλωσης και με ημερομηνία λήξης. Με την τελευταία του παρέμβαση, όμως, ο πρώην υπουργός, και κατά δήλωσή του ψηφοφόρος της Ν.Δ., έκανε ένα βήμα παραπέρα, κατατάσσοντας εαυτόν στο φάσμα του ακροδεξιού και εθνικιστικού νεφελώματος που αποκτά όλο και πιο αναγνωρίσιμα πολιτικά χαρακτηριστικά στις παρυφές αλλά και στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Ένας φτηνός εθνικισμός, που πλειοδοτεί σε λεονταρισμούς έναντι ανίσχυρων γειτόνων και πυροδοτεί εκρήξεις λεκτικού μίσους έναντι των ισχυρών. Ένας ακραίος εθνικισμός, που δεν αποτελεί απειλή για τους γείτονες -είτε αυτοί προκαλούν στο Αιγαίο είτε πνίγονται στον Έβρο-, αλλά κίνδυνο για την κοινωνία εν μέσω της οποίας αναπτύσσεται.

Δεν κινδυνεύει η Τουρκία από τις ραδιοφωνικές εξάρσεις του Θ. Πάγκαλου όπως δεν κινδυνεύει και η ΠΓΔΜ από τις κορώνες του Φρ. Φράγκου και τον πατριωτικό διεθνισμό του Μ. Θεοδωράκη. Η δική μας κοινωνία κινδυνεύει από το δηλητήριο του εθνικισμού όπως πρώτοι απ’ όλους κινδυνεύουν και οι Τούρκοι πολίτες από την εθνικιστική υστερία του Τ. Ερντογάν, τη ρητορική του οποίου πολλοί μεταφράζουν και στα ελληνικά. Ιστορικά οι εθνικιστές τον τόπο και τους λαούς τους έβλαψαν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι παρασύρονται από ψευδοπατριωτικά κηρύγματα και ρατσιστικές κορώνες μίσους.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε