My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Το σταυρόλεξο ΝΔ στον Δήμο Κιλκίς

palaskas-sympilidis2Η περίπτωση των υποψηφιοτήτων που στηρίζει η ΝΔ στο Κιλκίς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελούσε ανέκαθεν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το ίδιο ισχύει και γι` αυτήν την αναμέτρηση, που ως γνωστόν θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο, και που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η κρισιμότερη της μεταπολίτευσης.

Στον Δήμο Κιλκίς το όνομα που συζητείται περισσότερο το τελευταίο διάστημα είναι του Γιώργου Συμπιλίδη. Ο πρώην βουλευτής, που συνέδεσε το όνομά του µε την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ (Κ. Μητσοτάκης) το 1993, δίνει τελευταία το «παρών» σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις, έχοντας ιδιαίτερη κινητικότητα στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Παράλληλα, έχει εκφράσει επανειλημμένα σε φιλικά του πρόσωπα τις σκέψεις του να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Κιλκίς.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Συμπιλίδη ν` ανακοινώνει την τελική του απόφαση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος µήνα. Σε περίπτωση που αυτή θα `ναι θετική για κάθοδο, τότε η επίσημη υποστήριξη της ΝΔ θα είναι δεδομένη, με βάση τις στενές σχέσεις του ίδιου με τον κ. Σαμαρά.

Τι θα γίνει, όμως, σε περίπτωση που εκδηλωθούν αντιδράσεις ανάλογες μ` αυτήν του Κυρ. Μητσοτάκη όταν ανακοινώθηκε ότι ο κ. Συμπιλίδη θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Μαίου του 2012; Τότε, το «κόψιµό» του από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια χρεώθηκε σε εσωκομματικούς αντιπάλους του γιατρού, με τους οποίους το κλίµα έγινε ακόµα χειρότερο µετά την αποµάκρυνση της κόρης του από το το γραφείο Τύπου του κόµµατος.

Ο μεγάλος αντίπαλος για τον Γ. Συμπιλίδη ακούει στο όνομα Β. Μπαλάσκας, απ` την εποχή ακόμα της αντιπαράθεσής τους για τη θέση του νομάρχη Κιλκίς, το 2006. Τώρα ο εν αργία δήμαρχος αποτελεί µεγάλο «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ ένεκα των “δοσοληψιών” του με τη Δικαιοσύνη. Τόσο, που η κάθοδος Συμπιλίδη να θεωρείται ότι εκτός των άλλων λύνει και τα χέρια της Συγγρού ώστε να μην στηρίξει εκλεγμένο δήμαρχό της.

Τι θα γίνει, όμως, αν ο Β. Μπαλάσκας αποφασίσει να κατέβει έστω κι ως ανεξάρτητος; Το βέβαιο είναι ότι θα βιώσουμε μια ακόμα ανηλεή σύγκρουση, σ` ένα πολιτικό περιβάλλον όμως που δεν έχει καμιά σχέση με το 2006, καθότι οι προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες είναι εντελώς διαφορετικές μ` αυτές του (έστω και πρόσφατου) παρελθόντος.

Μέσα σ` αυτό το σκηνικό δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί κι ο παράγοντας …Παύλος Τονικίδης. Βεβαίως, ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν προέρχεται απ` τη ΝΔ αλλά είναι δεδομένη η μεγάλη διεισδυτικότητά του στους ψηφοφόρους του χώρου. Θα ήταν, άραγε, αδύνατο να στηριχτεί απ` τη Συγγρού έστω και σιωπηρά, προκειμένου μάλιστα να ενισχυθεί και το …δικομματικό προφίλ της κυβέρνησης; Κάτι τέτοιο, βεβαίως, μπορεί να φαντάζει δύσκολο, σίγουρα όμως είναι απίθανο αν τελικά κατέβει στις εκλογές ο κ. Συμπιλίδης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρώτος αυτός μήνας του νέου έτους παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθότι αναμένεται να διασαφηνιστούν όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με τις εκλογές στο Δήμο Κιλκίς. Κι αυτό δεν αφορά μονάχα το χώρο της ΝΔ αλλά ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Γιάννης Καραγιαννίδης

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Το σταυρόλεξο ΝΔ στον Δήμο Κιλκίς”
  1. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    Η ΝΔ έχει πολλάκις εκδηλώσει την επιθυμία αλλά και την άποψη ότι οι αυτοδιοίκηση είναι χώρος που τα κόμματα δεν έχουν θέση(συνέντευξη Μιχελάκη), πρώτο κρατούμενο, η υποστήριξη καταξιωμένων ανθρώπων από την κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο αποτελεί κύρια αντίληψη της κυβέρνησης σε μια εποχή που οι αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο αύριο αυτού του τόπου(απόψεις Αντ. Σαμαρά) δεύτερο κρατούμενο, τρίτο και βασικό που αφορά κυρίως το Δήμο μας: Ο Γ.Συμπιλίδης ως πολιτικός είχε προβεί στην ενέργεια του 93 και για την οποία έχει κριθεί και από την οποία έχει πληρώσει ακριβά όλα αυτά τα χρόνια όπως και ο Σαμαράς με την απουσία από τα ενεργά δρώμενα σε πολιτικό επίπεδο. Ομως από το σημείο εκείνο μέχρι την σημερινή κατάσταση και όλα αυτά τα χρόνια που πέρασε στη σκιά των φώτων και μέσα στο πολιτικό τούνελ ο γιατρός απέδειξε ότι αποτελεί μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα η οποία λόγω και της πολύ πολύ στενής προσωπικής σχέσης με τον Πρωθυπουργό είναι ότι καλύτερο για τον τόπο και την ευημερία του. Από την άλλη θα είναι και μια ευκαιρία για τον Β.Μπαλάσκα να επιδοθεί εξολοκλήρου σε έναν αγώνα για την υστεροφημία του και εάν κριθεί και επισήμως αθώος τότε μετά θα έχει δρόμο να επανέλθει και σε άλλα πόστα. Η επιλογή του Γ.Συμπιλίδη θα ενώσει πολλές δυνάμεις κοινωνικές και πολιτικές οι οποίες με την καθοδήγηση του θα σηκώσουν το Κιλκίς. Δυνάμεις που χρειάζονται για το καλό του Κιλκίς. Για τον Παύλο Τονικίδη νομίζω ότι θα είναι μια πολιτική μάχη που θα του δώσει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ικανή να του φανεί χρήσιμη για μετά αφού δεν θα έχει πιθανότητα να κερδίσει γιατί η πολιτική βαρύτητα Συμπιλίδης θα του ανακόψει την πορεία προς το δημαρχιακό θώκο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  2. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Η, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Σχολιάστε