My Twitter Feed

11 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Το ρεφλέξ του ένοχου

TRIMIS-DIMITRISΤου Δημήτρη Τρίμη.


‘Οταν ένας παραβάτης εντοπιστεί και κατηγορηθεί με ενδείξεις ενοχής για τις πράξεις του, συνήθως προβάλλει δυο τρία πράγματα για να δικαιολογήσει τη στάση του και να μετριάσει την ποινή του. Ανάμεσα στα αυτονόητα, είναι συνήθως ότι ζητάει τον οίκτο και την επιείκεια διότι έχει να θρέψει οικογένεια, διότι δεν είναι έτσι όπως φαίνεται η υπόθεση, ότι μάλλον πρόκειται για σκευωρία, ότι πρώτη φορά του συνέβη, ότι τον κατέστρεψε η κρίση, ότι παρασύρθηκε εκείνη τη στιγμή που ήταν θολωμένος από θυμό ή ουσίες, ότι το γήπεδο ήταν βρεγμένο και ότι εντέλει φταίει η άδικη κοινωνία και η κακή του μοίρα.

Οπωσδήποτε δεν θα αποφύγει τον πειρασμό να σχετικοποιήσει τη δική του παρανομία, όσο κραυγαλέα και να ‘ναι, με την πρόταξη -της πιο τετριμμένης δικαιολογίας, ever- του πασίγνωστου κλισέ «κι άλλοι κάνουν πολύ χειρότερα και δεν τους πιάνετε».

Ακριβώς αυτή τη μίζερη, τραγελαφική, αφελώς όμως επαναλαμβανόμενη, κατά την ανθρώπινη ιστορία, συνήθη συμπεριφορά των παραβατών που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, φέρνει στο νου η τρέχουσα τακτική αντιπερισπασμού των Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ και όλων των άλλων συνεργαζόμενων μαζί του (στον νυν υπέρ πάντων αντι-ΣΥΡΙΖΑ αγώνα), συναφών προσώπων και ομίλων συμφερόντων. Μετά την εμφάνιση των «άπλυτών τους», η υπερασπιστική τους γραμμή περιορίζεται αποκλειστικά στη θρασύδειλη, φανερά όμως ένοχη και αγωνιώδη κατασκευή των «άπλυτων» (και) των άλλων και ιδίως των ίδιων των «εχθρών» τους. Και με την υπερπροβολή αυτών των κατασκευασμένων ψεμάτων, όπως διδάσκει η τέχνη της προπαγάνδας, κάτι θα μείνει και θα αθροιστεί στο καλλιεργούμενο κύμα «αντικυβερνητικής δυσφορίας» που θα ρίξει τον αντίπαλο (τον Αλέξη Τσίπρα από την κυβέρνηση, εν προκειμένω)

Κατά κανόνα βέβαια η δικαιοσύνη, έχει γνώση και εμπειρία και δεν παρασύρεται συναισθηματικά από τέτοιες καθημερινές κλάψες και τις σχετικοποιήσεις που επινοεί ο κάθε κατηγορούμενος (λούμπεν ή «λευκού κολάρου») για να κερδίσει τη συμπάθειά της -όπως λόγου χάρη η δημοσίευση των… «ΨυχάρηςLeaks».

Κοιτά μόνο τον πρότερο έντιμο βίο, τη συνολική κοινωνική συμπεριφορά και προσφορά, τα μη ταπεινά κίνητρα, το μέγεθος και το είδος της βλάβης που προκλήθηκε, την απουσία επίμεμπτης δραστηριότητας μέχρι την τέλεση της πράξης, την ομολογία, την έμπρακτη μεταμέλεια και την επιστροφή στον έντιμο και ενάρετο βίο. Αυτά λαμβάνονται υπόψη και όχι οι καθημερινές λασπολογίες, οι προπαγανδιστικοί αντιπερισπασμοί και οι γελοίες θεωρίες συνωμοσίας τύπου «αριστερής παρένθεσης» με γάτες Ιμαλαΐων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε