My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Το πρώτο “λουκέτο” σε δημαρχείο

Οι μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση έφεραν μοιραία και το πρώτο επίσημο λουκέτο σε δήμο τη χώρας: Ο Δήμος Αχαρνών κατέβασε ρολά από τηνπερασμένη Τρίτη επ’ αόριστον λόγω της δεινής οικονομικής τουκατάστασης. Η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη, με το δεδομένο ότι είναι ένας από τους επτά δήμους που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, δεν πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων.

Το λουκέτο στο δήμο μπήκε κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώ στις 8 το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ, το λουκέτο στο δήμο παραμένει μέχρι νεωτέρας, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ενώ η Καθαριότητα θα φροντίζει μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους παιδικούς και τα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό πως στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν… έπεφτε ούτε καρφίτσα, καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κατοίκους και εργαζομένους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη χθεσινοβραδυνή απόφασή του δημοτικού συμβουλίου, «κανένας εργαζόμενος δε θα απολυθεί ή θα μεταταχθεί», και αυτό διότι «ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει πλεονάζον προσωπικό» (σ.σ.: συνολικά, η κεντρική υπηρεσία του δήμου μαζί με τα νομικά πρόσωπα έχει 960 υπαλλήλους, με την πόλη να ανέρχεται στους 107.500 κατοίκους, βάσει της Απογραφής 2011).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Σωτήρη Ντούρουπρος το δημοτικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τις ηγεσίες των υπουργειών Εσωτερικών και Οικονομικών και τον διαβεβαιώσαν ότι:

α) ο δήμος θα πάρει προκαταβολή από τους ΚΑΠ, ώστε να μπορέσει να καταβάλει τη μισθοδοσία· τα διαδικαστικά για την προκαταβολή θα συζητηθούν και σήμερα Παρασκευή με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

β) το δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που έχει ο δήμος, όπως τον διαβεβαίωσαν από τα συναρμόδια υπουργεία, θα επιμηκυνθεί κατά 10 χρόνια και από τα 15 που είναι σήμερα θα πάει στα 25 χρόνια για την αποπληρωμή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την επόμενη Πέμπτη θα ληφθεί η σχετική απόφαση από το δ.σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Πάντως, από την περασμένη Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει την «εν λευκώ επιταγή» στο δήμαρχο να πληρώσει μεεντέλεσθαι οι εργαζόμενοι του δήμου. Μάλιστα, τότε, ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του, αφού τους υποσχέθηκε πως κανένας δε θα χάσει τη δουλειά του, τους ζήτησε τη συνεργασία τους να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, διότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να υπάρξει πτώχευση στους ΟΤΑ» και «διότι ο εχθρός είναι εκτός των τειχών του δήμου μας».

aftodioikisi.gr

Σχολιάστε