My Twitter Feed

7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Παιονία

Διαβάστε το χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν στις 13 Νοεμβρίου στην πρώην χωματερή Αξιούπολης, όπως τα παραθέτει ο Παναγιώτης Δεπούδης:

Έντονη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αξιουπόλεως κ. Εβελίνας Πολιτίδου, με την συμπαράσταση των Δημοτικών Συμβούλων που προέρχονται από την Δημοτική Ενότητα Αξιουπόλεως, Ιωαννίδη Γεώργιου (Φορτούλα) και Πασιατά Νικόλαου.

Στο σημείο του πρώην σκουπιδότοπου Αξιουπόλεως την Τρίτη 13 Νοεμβρίου βρέθηκαν όλοι μαζί και με την παρουσία του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ Καραθόδωρου Χρήστου καθώς και του Αντιδημάρχου Γεωργίτσαρου Γεώργιου καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Τόδα Ιωάννη έγινε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση όπου ζητήθηκαν ευθύνες από την Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την μεταφορά των σκουπιδιών στην Αξιούπολη. Η παρουσία του Ιερέα όσο κι αν ενόχλησε κάποιους από την Δημοτική Αρχή επικεντρώθηκε κυρίως στον κίνδυνο που ελλοχεύει στον σκουπιδότοπο από την έλιψη ασφάλεια υγιεινής και τον κίνδυνο να τραυματιστούν θανάσιμα τα παιδιά των Αθίγγανων που δραστηριοποιούνται λόγω ανέχειας στο χώρο.

Όταν έφθασε στο σημείο η Πρόεδρος της Αξιουπόλεως ειδοποιημένη από τον κ Ιωαννίδη η κατάσταση έγινε πραγματικά εκρηκτική επιτιθέμενη στον Αντιδήμαρχο κ. Καθαριότητας ζητώντας τους ευθύνες για την παράκαμψη της και την μη ενημέρωση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καραθόδωρος επέμεινε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της και η αντιπαράθεση σε πολλά σημεία πήρε εκρηκτικές διαστάσεις με έντονες φραστικές επιθέσεις.

Ο κ. Καραθόδωρος θεώρησε ότι ήταν σε γνώση της Δημοτικής Κοινότητας καθότι η μεταφορά των σκουπιδιών στην Αξιούπολη γίνεται για περισσότερο από 30-40 ημέρες από το Πολύκαστρο (περιοχή Πευκοδάσους) όπως γινότανε μέχρι τότε και η Δημοτική Αρχή αναγκάσθηκε να σταματήσει την εκεί μεταφορά μετά από Αναφορά Δημότη τόσο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας όσο και με γραπτή Αναφορά προς τις Αστυνομικές όπου προφανώς η Εισαγγελία Κιλκίς απαγόρευσε την οποιαδήποτε εναπόθεση και ταφή στον συγκεκριμένο χώρο.

Η Αναφορά έγινε από τον Δημότη Χρήστο Συνάνεφη ο οποίος ήταν και Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου και ο οποίος είχε ξανακάνει αναφορά προς το δημοτικό Συμβούλιο για να απαντήσει ο Δήμαρχος για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που είχε διατάξει για την Λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τις αρμόδιες υπηρεσίες έλεγξε τον χώρο όπου παρατηρήθηκαν κάποιες παραλήψεις οι οποίες και σημειώθηκαν και ενδεχομένως να επιβληθεί και κάποιο τυπικό πρόστιμο αλλά και έγιναν παρατηρήσεις γιατί δεν προχώρησε η αποκατάσταση του πρώην ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) .

Στην συνέχεια η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έκρινε ότι ο χώρος του πρώην σκουπιδότοπου Αξιουπόλεως ήταν μια λύση πιο πρόσφορη και λειτουργική καθώς αποτελεί το κεντρικό σημείο των τριών Δημοτικών Ενοτήτων με γνώμονα την μείωση εξόδων μεταφοράς και διαλογής των απορριμμάτων. Έχοντας υπόψη την προοπτική δημιουργίας ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στον πρώην σκουπιδότοπο Αξιουπόλεως  και την ύπαρξη τσιμεντένιας ράμπας στο χώρο αποφασίσθηκε ως προσωρινή λύση ο συγκεκριμένος χώρος έχοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για γρήγορη ανταπόκριση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πού προέκυψε όπως είναι και η περίφραξη .

Η ενδεχόμενη παράληψη που μπορεί να έγινε από την Δημοτική Αρχή και από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας είναι η μη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αξιουπόλεως και της Προέδρου κ. Εβελίνας Πολιτίδου η οποία ενημερώθηκε από τον κ. Ιωαννίδη Γιώργο (Φορτούλα) και κάποιους δημότες Αξιουπόλεως που διαμαρτυρήθηκαν από την συχνή διέλευση των απορριμματοφόρων μπροστά από τα σχολεία τις οσμές και την διασπορά πλαστικών υλών (κυρίως σακούλες) με τον αέρα.

Στις 15 Νοεμβρίου σε σύγκλιση που έγινε του Τοπικού Συμβουλίου στην Δημοτική Κοινότητα Αξιουπόλεως όπου παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε.Αξιουπόλεως Ελισάβετ Δημητριάδου Ιγγιλις Ιωάννης Τσιτουρίδης Ιορδάνης Πασιατας Νικόλαος Τόδας Ιωάννης (Λιβαδίων) κι οι Αντιδήμαρχοι Γεργίτσαρος Γεώργιος και Χρήστος Καραθόδωρος (Καθαριότητας) προσπάθησε οπου η Πρόεδρος κ. Εβελίνα Πολιτίδου ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και  τον Δήμαρχο κ. Λαπόρδα Αθανάσιο ο οποίος παρέστη καθώς κι ο Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Χρήστος Δραγανίδης.

Ο κ. Δραγανίδης καυτηρίασε την προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής με την οποία αντιμετωπίσθηκε το  πρόβλημα μετά από την αναφορά του δημότη η οποία στην ουσία ανέδειξε το υπάρχον πρόβλημα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίδης Γεώργιος (Φορτούλα) πρότεινε στην Δημοτική Αρχή την λήψη δανείου για την υλοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με τα κύρια χαρακτηριστικά που προσδιορίζει την ύπαρξη και λειτουργία ενός τέτοιου εγχειρήματος ώστε να λυθεί οριστικά το υπάρχον πρόβλημα που μπορεί να ταλανίσει επι μακρόν τον Δήμο.

Τοποθετήθηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και απαντήθηκαν ερωτήματα στους Τοπικούς Συμβούλους της Αξιούπολης οι οποίοι θα αποφασίσουν περαιτέρω για την στάση που θα κρατήσουν δεδομένου ότι λήγει η διορία των 5-10 ημερών που έχει δοθεί από την κ. Εβελίνα Πολιτίδου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον πρώην σκουπιδότοπο και να πάψει κάθε ενέργεια ταφής απορριμμάτων κάτι που επίμονα διέψευσε η Δημοτική Αρχή .

Ο κύριος Καραθόδωρος ανέπτυξε με κάθε λεπτομέρεια στο Τοπικό Συμβούλιο όλες τις ενέργειες που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος δημιουργίας ΣΜΑ καθώς επίσης δήλωσε ότι παίρνει όλη την ευθύνη για την δημιουργία του πρόχειρου σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να μην μείνουν τα σκουπίδια στους κάδους και στους δρόμους. Δεσμεύτηκε ότι θα προβεί κάτω από καθεστώς προσωρινότητας στην λήψη κάθε δυνατού μέτρου προφύλαξης τόσο του χώρου όσο και στην ασφάλεια υγιεινής των συνθηκών εκφόρτωσης και μεταφόρτωσης.

Ίσως να έγιναν λάθη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγιναν ούτε σκόπιμα κι ούτε προμελετημένα .

Ζήτησε την κατανόηση όλων και προσμένει στην συνεργασία κάθε θεσμικού φορέα για να μην υπάρξει μπλοκάρισμα.

Στο τέλος απεύθυνε τον λόγο η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης και  Δήμαρχο Παιανίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών υπάρχει σε κάθε Δήμο της Ελλάδος και είναι κάτι που προσπαθεί να αντιμετωπίσει κι ο Δήμος Παιονίας. Δήλωσε ότι ήταν απαράδεκτη η εικόνα που αντίκρισε κι ο ίδιος την Δευτέρα 12/11/2012 στον χώρο απόθεσης σκουπιδιών αφήνοντας ετσι μια αόριστη μομφή στις ενέργειες και τις παραλήψεις του Αντιδημάρχου του.

Τόνισε κι ο ίδιος ότι η Τοπική Κοινωνία αλλά και οι Τοπικοί Αρχοντες της Αξιούπολης ήξεραν για την μεταφορά των σκουπιδιών εκεί κι ισως αυτό να είναι το οξίμωρο πως το αντελήφθησαν μετα από 40 μέρες.

Επιτέθηκε αόριστα  κατά τριών προσώπων που δεν τους κατονόμασε πλην του Χρήστου Συνάνεφη ο οποίος προέβη στην αναφορά και κατά τον ισχυρισμό του Δημάρχου αποτέλεσε αφορμή καταγγελτικής διαδικασίας με αποτέλεσμα την απαγόρευση ρίψης απορριμμάτων στον πρώην ΧΑΔΑ Πολυκάστρου-Πευκοδάσουςς.

Τονίζεται ότι ο αναφέρων το είχε δηλώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας ότι αν δεν σταματήσει η ρίψη και ταφή απορριμμάτων υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου αν κάποιος εμπεριστατωμένα καταγγείλει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με κίνδυνο αν φθάσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα θα υπάρξει πρόστιμο 33.000 ΕΥΡΏ  καθημερινά για κάθε σκουπιδότοπο.

Ο Δήμαρχος προφανώς ενοχλημένος από την δημόσια διάσταση που πήρε το θέμα με την παρουσία της βιντεοκάμερας θεώρησε ότι η παρουσία του υποφαινόμενου και υπογράφοντος το παρόν κείμενο ήταν σκόπιμη  και προμελετημένη θεωρώντας ότι ο υποφαινόμενος ξεσήκωσα τόσο τον κύριο Ιωαννίδη όσο και την κυρία Εβελίνα Πολιτίδου και άλλους παράγοντες.

Η Πρόεδρος τον διέψευσε άμεσα θεωρώντας ότι κάτι τέτοια τους προσβάλει και τους υποτιμά διότι και αλήθεια δεν είναι και τους αναιρεί το δικαίωμα να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου τους αναδεικνύοντας τα.

Η επιμονή της Προέδρου και το πείσμα του Δημάρχου να αποδεχθεί την πραγματικότητα τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την συνεδρίαση .

Υστερόγραφο του υπογράφοντος:  Η επιμονή μου να ασκηθεί έλεγχος στην λειτουργία της ΔΕΥΑ Παιονίας αλλά και η ανάδειξη του δικαιώματος να αποφασίσουν οι Δημότες αν θέλουν την ύπαρξη και λειτουργία μιας ΔΕΥΑ η οποία κατά τον ισολογισμό παρουσίαζε ζημίες 2.680.000 ευρώ ενοχλεί εμφανώς τον κύριο Δήμαρχο ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Η στάση μου και η εναντίωση μου στην απόφαση του να προσληφθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Πολυκάστρου με πλήρη απασχόληση και μισθό 1.000 ευρώ αντιλαμβάνομαι ότι τον ενοχλεί πέραν του δέοντος διότι ο κύριος Τουλκερίδης είναι Συνταξιούχος Αστυνομικός και αυτό προκαλεί την τοπική κοινωνία του Δήμου Παιονίας . Η αλαζονεία κάθε διοίκησης είναι ότι ερμηνεύουν τον Νόμο σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και τον εφαρμόζουν εξυπηρετώντας εκλογικές σκοπιμότητες επανεκλογής. Αυτό από μόνο του όταν το αναδεικνύεις κι έχοντας προκαλέσει την αντικειμενική κρίση του κόσμου για να βγάλει τα συμπεράσματα του έχοντας, πριν, απλώσει χέρι συνεργασίας δηλώνοντας ότι επιθυμείς την πλήρη νομιμότητα κατά γράμμα και κατά έννοια, σε προβάλει ως προσωπικό εχθρό αλλά όπως γίνεται σε κάθε εξουσία η οποία το αντιπαρέρχεται ότι ο πολιτικά καταγγέλλον (ή οι καταγγέλλοντες)  θέλει να βλάψει τον τόπο.

Όταν ο ίδιος ο κ. Πασσαλίδης Παύλος (εκ Γοργόπης) Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών που φάγανε τον κ. Απουσίδη εκθέσαν τόσο τον ίδιο τον Δήμαρχο όπου οι ίδιοι οι διορισμένοι από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  καταψήφισαν τον ισολογισμό δήλωσε ότι …είμαστε ένα Μπουρδέλο και μετά χωρίς να αλλάξει τίποτα τον υπερψήφισαν και αντι να μεμφθείτε αυτούς που καταψήφισαν τον ισολογισμό καρατήσατε αυτούς στην διοίκηση και απομακρύνατε τον dr Απουσίδη Θεόδωρο Δημοτικός σας σύμβουλο με τον συνδυασμό σας.

Διότι ο κ. Απουσίδης δεν μπορούσε να ελέγξει τον Διευθυντή που ο ίδιος διορίσε σαφώς με πρόταση του ίδιου του Δημάρχου. Σήμερα για την  ΔΕΥΑ  όταν μιλάμε για το προσωπικό της περιλαμβάνει ολο κι ολο δύο πρώην διευθυντές οι οποίοι στο παρελθόν ό ένας δεν μπορούσε να παραδώσει ισολογισμό (χαμένες αποφάσεις ανύπαρκτα τιμολόγια  και οφειλόμενες πληρωμές ) και το παίζει Γερμανός ότι δεν καταλαβαίνει κι ο άλλος ένας αλαζόνας που θεωρούσε ότι μπορούσε με τον Πρόεδρο να πηγαίνει, τους εργολάβους που συνεργάζονταν με την ΔΕΥΑ Πολυκάστρου, ταξίδια και έχανε τα χρήματα στο δρόμο για την τράπεζα (αλήθεια τα χρήματα αυτά βρέθηκαν κύριε Γιωργάκη ?)  .

Με τον ίδιο τρόπο της αλαζονείας που φέρονται σε ένα μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑ Παιονίας φέρονται και στους δημότες που λένε το νερό νεράκι και σε λίγο θα το πληρώνουν ως καύσιμη ύλη , με τους ίδιους ανθρώπους Δήμαρχε δεν μπορείς να αλλάξεις μια νοοτροπία χθόνια και αλαζονική γιατί στι τέλος τον λογαριασμό θα τον πληρώνει ο δημότης. Μέχρι σήμερα ουτε μια πρόσληψη δεν εχει γίνει μέσω ΑΣΕΠ και μιλάμε για ανθρώπους που δηλώνουν υπάλληλοι ενώ είναι εργολάβοι δηλόνοντας επαγγελματίες οπου κάποιοι ηταν υποψήφιοι και για να τακτοποιηθούν προσπάθησαν να τους βολέψουν στην ΔΕΥΑ. Εχει σκληρό πρόσωπο και μηχανισμό ή ΔΕΥΑ και αφήνει ύποπτα περιθώρια στις διαδικασίες λειτουργίες της (μοτερ καμένα , πίνακες χαμένοι και διαλυμένοι και πολλά άλλα) κι όλα αυτά με την υπογραφή ενός διευθυντή που γι αυτόν δεν υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο των δημοτικών υπαλλήλων . Τι να πούμε για τις αποζημιώσεις του Λογιστή από το Κιλκίς 1000 Ευρώ συν ΦΠΑ και άλλα 4.000 Ευρώ για τους χαμένους ισολογισμούς. Εδώ ζητάμε αποφάσεις και δεν τις δίνουν διότι θέλουν αίτηση οι διευθυντές χωρίς να σου λένε τον νόμο κι εγώ τους επικαλούμαι τον 2690/99 και μου λένε δεν τον γνωρίζουν. Θα επανέλθω ξανά για το θέμα της ΔΕΥΑ σύντομα οπου θα μιλήσω για Δημάρχους που θέλανε από Προέδρους χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις και πολλά άλλα αλλά θέμα Δημοψηφίσματος για της ύπαρξη ή ΟΧΙ της ΔΕΥΑ κατά νόμο θα τεθεί. Δήμαρχε το θέλουν πρώτα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Πολυκάστρου και δεν το θέλουν ούτε οι κάτοικοι της Γουμένισσας αλλά κι ούτε και οι Δημοτικοί σου Σύμβουλοι οι οποίοι θα αποφασίσουν σαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων την διεξαγωγή του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

ΔΕΠΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Παιονία”
  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Μπράβο ρε Παναγιώτη!!!! Αυτή ακριβός είναι η κατάσταση… πολύ καλά τα λες, αλλά ποιος σε ακούει…

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    o κ. Δήμαρχος αναφέρει πως το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και πως το ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Και οι δύο αντιδήμαρχοι –Οικονομικών και Καθαριότητας – δεν ανέφεραν ποτέ την Αξιούπολη. Ακόμη και όταν το ανέφερε ο κ. Δραγανίδης, ο κ. Καραθοδωρος στην απάντηση του δεν ανάφερε πάλι κάτι για Αξιούπολη….Για να μην πουλάνε παραμύθια στο κόσμο…. Διότι το πρόβλημα δεν είναι γιατί ακούστηκε, αλλά γιατί έγινε κρυφά αυτό το έγκλημα… καταλάβατε κύριοι????

Σχολιάστε