My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ

*Επίκαιρη ερώτηση από Παραστατίδη και σύσκεψη από τη ΝΕ.

Με τίτλο “υπό κατάρρευση το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς”, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη. Παράλληλα, η ΝΕ Κιλκίς του κόμματος συγκαλεί για το καυτό θέμα σύσκεψη, την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Habitat στο Κιλκίς.

“Τα προβλήματα που διέπουν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, όχι απλά δεν επιλύονται αλλά γιγαντώνονται και διαιωνίζονται με αποτέλεσμα να είναι ορατή πλέον ακόμα και η αναστολή λειτουργίας μίας ή και περισσότερων κλινικών του.

Η Παθολογική Κλινική, η ναυαρχίδα του Νοσοκομείου, λειτουργεί πλέον με 2 μόνιμους ειδικούς ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας κατέθεσε πρόσφατα και δεύτερη παραίτηση και 2 που έρχονται επικουρικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της. Η υποστελέχωσή της, οι παραιτήσεις των ιατρών και η έλλειψη ενδιαφέροντος σε προκηρύξεις που έγιναν έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή της, ενώ τα προγράμματα εφημέρευσης κρίνονται επισφαλή για γιατρούς και ασθενείς. Η λειτουργία του τακτικού Παθολογικού και Διαβητολογικού ιατρείου έχει ανασταλεί, στερώντας υπηρεσίες υγείας και ταλαιπωρώντας τους ασθενείς.

Αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζει και η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, καθώς υπηρετούν πλέον τρείς μόνιμοι ειδικοί Καρδιολόγοι, ενώ ο επικουρικός ιατρός αποχώρησε, και ο δεύτερος μόνιμος Καρδιολόγος αποδέχτηκε μόνιμη θέση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχες Ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό Υποστελέχωση παρατηρείται και σε άλλες κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου, η οποία δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία τους.

Λόγω υποστελέχωσης ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό τμήμα υπολειτουργούν, ενώ ο ψηφιακός μαστογράφος δεν λειτουργεί με συνέπεια οι πολίτες του Κιλκίς να στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και να υποχρεώνονται να απευθύνονται στον ιδιώτη με αδρό τίμημα καθώς συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά ιατρεία δεν υπάρχουν.

Τέλος, η πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση ΜΕΘ παραμένει ανενεργή καθώς ο εξοπλισμός χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει και καμία σχετική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αναστρέψει την εικόνα πλημμελούς λειτουργίας των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς και το προσωπικό;
  2. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα υποστελέχωσης, σκοπεύει το Υπουργείο να δώσει επιπλέον κίνητρα, σχετιζόμενα με το καθεστώς του Κιλκίς ως παραμεθορίου περιοχής, όπως το επίδομα παραμεθορίου το οποίο δεν λαμβάνουν μέχρι σήμερα οι γιατροί του Γ.Ν. Κιλκίς, προκειμένου να προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό.

Η ΝΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση για το καυτό θέμα της παθολογικής εξέδωσε και η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζοντας τα εξής:

“Η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Κιλκίς , βρισκόταν,βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Τόπο μας.

Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι γιατροί και νοσηλευτές του Ιδρύματος,για την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία ουσιαστικά έχει κλείσει και με μαθηματική ακρίβεια οδεύει για κλείσιμο και το ιστορικό Νοσοκομείο του Νομού μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ομιλία με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης του Νοσοκομείου μας.Θα τοποθετηθεί ο Βουλευτής του Νομού μας Στέφανος Παραστατίδης.

Επίσης θα τοποθετηθούν ο Αναπληρωτής Τομεαρχης Υγείας του Κινήματος και γιατρός κ. Γεώργιος Τρελλόπουλος και ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ν.Κιλκίς και Αντιπρόεδρος Π.Ι.Σ. Βλαδήμιρος Παναγιωτίδης.

Η σωτηρία του Νοσοκομείου μας είναι στα χέρια όλων μας και η ευθύνη είναι μεγάλη. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας μας. Σας περιμένουμε όλους, την Παρασκευή 26/04 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Habitat,στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στην αίθουσα συσκέψεων του ξενοδοχείου, για να δώσουμε λύσεις για το Νοσοκομείο μας.”

Όλοι μαζί μπορούμε,θέλουμε και θα τα καταφέρουμε.”

Σχολιάστε