My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΠΑΜΕ για το συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ, του ΠΑΜΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  Πραξικόπημα, όργιο νοθείας και παρανομίας από ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αναγνωρίσουν, να μην νομιμοποιήσουν το  «Συνέδριο», το έγκλημα αυτό της διασπαστικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

  Το λόγο τώρα έχουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

  Οργάνωση, ενότητα, εργατική – λαϊκή αντεπίθεση.

 

1. Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που με τις πλάτες της ΑΔΕΔΥ, διέγραψαν στο 41ο «Συνέδριο» πάνω από 100 νόμιμα εκλεγμένους συνέδρους 18 Σωματείων.

Το έγκλημα που έκαναν αυτά τα σωματεία είναι ότι έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους (!!!).

Την ίδια στιγμή που διέγραψαν τους συνέδρους 18 σωματείων επειδή σε αυτά ψήφισαν οι συμβασιούχοι, την ίδια στιγμή νομιμοποιούσαν τους συνέδρους 9 σωματείων που επίσης ψήφισαν συμβασιούχοι αλλά οι αντιπρόσωποί τους ήταν… ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ !!

Την ίδια στιγμή που απέκλειαν ως μέλη της Ομοσπονδίας 5 σωματεία (Δήμων Ικαρίας, Β. Εύβοιας, Παγγαίου, Δελφών-Δωρίδος και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής), με το πρόσχημα ότι τα καταστατικά τους δίνουν δικαίωμα ψήφου σε συμβασιούχους, την ίδια στιγμή η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει στη δύναμή της 80 περίπου σωματεία με την ίδια καταστατική διάταξη!

Η απόφαση αυτή των δυνάμεων του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού νοθεύει την ψήφο και τη θέληση των εργαζομένων.

Είναι πράξη εχθρική προς τα πρωτοβάθμια σωματεία, προς τους συμβασιούχους, προς όλους τους εργαζόμενους, διαιρεί και διασπά τους εργαζόμενους.

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν νομιμοποίησαν αυτό το Συνέδριο, αποχώρησαν από αυτό και δεν κατέθεσαν ψηφοδέλτιο ούτε για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ούτε για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

 

2. Το πραξικόπημα του 41ου «Συνεδρίου» δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε αποκομμένο από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, κυρίως από τις εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση.

Σε μια περίοδο όπου έρχεται θύελλα νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, όπου τα μεγάλα συμφέροντα ακονίζουν από τώρα τα μαχαίρια για το φιλέτο των ιδιωτικοποιήσεων στην καθαριότητα, σ’ αυτήν ακριβώς την περίοδο λοιπόν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους υπηρετούν θέλουν «τα χέρια τους λυμένα και τα σκυλιά δεμένα». Θέλουν να απαλλαγούν από ενοχλητικές φωνές, να γονατίσουν κάθε δύναμη αντίστασης.

Αυτή είναι η ουσία των διαγραφών όλων των αντιπροσώπων από τα 18 σωματεία και αυτή είναι η ουσία της επίθεσης στα συγκεκριμένα σωματεία και γενικότερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

3. Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν λένε την αλήθεια όταν ισχυρίζονται ότι «υπάρχει καταστατικό πρόβλημα», ότι αν ψηφίσουν οι συμβασιούχοι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΑΔΕΔΥ.

• Στις δύο μεγαλύτερες ομοσπονδίες με δύναμη 200.000 εργαζομένων ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, που είναι στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ χρόνια τώρα ψηφίζουν οι συμβασιούχοι. Ακόμη και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εκλέγεται από το Σωματείο «Γ. Σεφέρης Ν. Ιωνίας», όπου ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας ακόμα και οι ωρομίσθιοι !!

• Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός των ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 δεν επιτρέπει να είναι μέλη των σωματείων οι συμβασιούχοι. Πάνω από 80 σωματεία που είναι στη δύναμη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και ομοσπονδίες (π.χ. Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετής Περιφέρειας) που τα καταστατικά τους έχουν εγκριθεί από το πρωτοδικείο, εμπεριέχουν την καταστατική διάταξη ότι οι συμβασιούχοι είναι ισότιμα μέλη των σωματείων και έχουν το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου.

• Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να κρατούν υποχρεωτικά από ένα εργαζόμενο, εν προκειμένω από ένα συμβασιούχο, τη συνδρομή του από την κατάσταση μισθοδοσίας και να μην τον δέχονται ως ισότιμο μέλος;

• Πώς είναι δυνατόν να διαπραγματεύονται, να υπογράφουν για τον συμβασιούχο Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην τον δέχονται ως πλήρες μέλος, να μην του δίνουν το δικαίωμα της ψήφου;

 

4. Οι ευθύνες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ γι’ αυτή την εξέλιξη είναι εγκληματικές! Τεράστιες ευθύνες όμως έχουν και οι παρατάξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΚΙΣ).

Τα λόγια αυτών των παρατάξεων δε συνάδουν με τα έργα τους!

Μέσα στο «Συνέδριο» τελικά στήριξαν τη θέση ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων, κάτι όμως που όλα αυτά τα χρόνια εμπόδιζαν και που στο προηγούμενο συνέδριο της Κρήτης το 2009, δεν στήριξαν!

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν «αγκαλιά και πλάι» με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, δίνοντας σε μια εχθρική προς τους εργαζόμενους ομοσπονδία το «αγωνιστικό άλλοθι».

Αλλά και σήμερα ακόμα, με τη στάση τους και την απόφασή τους να παραμείνουν στο συνέδριο της νοθείας, νομιμοποιούν αυτό το πραξικόπημα, μόνο και μόνο για να μη χάσουν κάποια συνδικαλιστικά οφίτσια, κάποιες «καρέκλες».

Ειδικά η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τη διαδικασία της νομιμοποίησης των συνέδρων (βλ. σφαγής) στην κυριολεξία, ήταν «κρυμμένη». Δεν έβγαζε άχνα, αφού στη Ν. Ιωνία όπου στο ΔΣ του Σωματείου έχει την απόλυτη πλειοψηφία, «τα έκανε πλακάκια» με την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και από κοινού «έκρυψαν» 16 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που ψήφισαν, μόνο και μόνο για να μη διαγραφούν από το συνέδριο (!!!), για να μη χαθεί η «καρέκλα» του επικεφαλής της συνδικαλιστικής τους παράταξης (ΑΚΙΣ).

Οι δυνάμεις αυτές είναι αφερέγγυες, είναι εμπόδιο στο ριζοσπαστισμό και στον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, από την επικίνδυνη, γραφειοκρατική και διασπαστική ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι τους προσπεράσουν, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς και το κίνημα.

 

5. Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ απευθύνεται σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί:

Να οργανώσουν τώρα πανελλαδική εξόρμηση και ενημέρωση. Με ανακοινώσεις των Δ.Σ. των Σωματείων, με έκτακτες ενημερωτικές Γενικές Συνελεύσεις, με συνεδριάσεις ανοιχτών Διοικητικών Συμβουλίων,  με ψηφίσματα, με συλλογή υπογραφών,  με συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και ειδικά τους συμβασιούχους, να καταγγείλουν το πραξικόπημα και το όργιο νοθείας.

• Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ στηρίζει όλα εκείνα τα Σωματεία που αρνήθηκαν «να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιστάθηκαν, έπραξαν το αυτονόητο, συναδελφικό, ταξικό τους καθήκον.

• Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των ΟΤΑ, μόνιμους και συμβασιούχους, να πετάξουν από το σβέρκο τους τη διασπαστική Ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να ξεκόψουν οριστικά απ’ αυτήν, να την εγκαταλείψουν!

 

Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία:

Να πάρουν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, συνδικαλιστών, ώστε οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, να έχουν το δικό τους εργαλείο στην οργάνωση της πάλης, ειδικά τώρα που έρχεται οδοστρωτήρας, νέα θύελλα, αντιλαϊκών μέτρων.

 

Ως δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα Σωματεία, δίπλα σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης και συντονισμού που τα ίδια θα αποφασίζουν.

Σχολιάστε